„Vertiname situaciją ir ruošiamės kiekvienam galimam scenarijui, kad būtų užtikrinta sklandi tolesnė įmonės veikla, o visi įsipareigojimai užsakovams, partneriams, tiekėjams, akcininkams bei darbuotojams vykdomi.

Esame viena didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje, turime sukaupę ilgalaikę patirtį, tad nors baudos suma nemaža, kasdieninė bendrovės veikla dėl to nenukentės. Tiesa, gali būti koreguojami kai kurie investiciniai projektai“, – pranešime sako PST valdybos pirmininkas Remigijus Juodviršis.

Anot jo, bendrovės valdyba priims visus reikiamus sprendimus, kad būtų išlaikytas PST finansinis stabilumas, įsipareigojimų vykdymas.

„Nors tikėjomės kitokio teismo sprendimo, tačiau jį gerbiame ir vykdome. Jau numatėme tiek vidinių išteklių, tiek išorinių finansavimo šaltinių, kurie esant poreikiui gali būti pasitelkti ir tai nesutrikdytų įprastos įmonės veiklos“, – teigia R. Juodviršis.

Konkurencijos taryba penktadienį paskelbė nusprendusi kreiptis į antstolius dėl bendrovei PST už konkurenciją ribojantį susitarimą viešuosiuose pirkimuose skirtos baudos ir palūkanų priverstinio išieškojimo į valstybės biudžetą.

Kaip nurodė taryba, kadangi PST nesumokėjo baudos per tris mėnesius nuo nutarimo paskelbimo Konkurencijos tarybos interneto svetainėje ir sprendimą apskundė teismui, bendrovei nuo nesumokėtos baudos buvo skaičiuojamos palūkanos, kurios jau viršija 1,1 mln. eurų.

Teismas yra palikęs galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo priimtą sprendimą, kuriuo paskelbta, kad draudžiamame susitarime dalyvavusioms vienoms didžiausių to meto Lietuvos statybos įmonių pagrįstai skirtos baudos: PST – 8,513 mln. eurų, „Irdaivai“ – 3,685 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)