Prokurorai pareiškė, jog tiria įtarimus, kad didžiausias Vokietijos bankas klientams padėdavo vadinamuosiuose mokesčių rojuose steigti ofšorines bendroves ir „nusikalstamu būdu gaunamus pinigus pervesti“ į sąskaitas „Deutsche Bank“.

Kratos sudavė naują smūgį finansų įstaigai, kuriai jau teko atlaikyti ne vieną skandalą, susijusį su jos pastangomis prieš 2008 metų krizę konkuruoti su Volstrito investicinės bankininkystės milžinais.

Kratas šešiuose banko biuruose Frankfurte ir jo apylinkėse atliko apie 170 policijos pareigūnų ir Frankfurto prokuratūros tyrėjų, pranešė prokurorai.

„Deutsche Bank“ pareiškė, jog „visapusiškai bendradarbiauja“ su prokuratūra šioje byloje, kuri, pasak banko, yra susijusi su „Panamos popieriais“.

Vadinamasis Panamos popierių skandalas kilo 2016 metais, kai iš Panamoje įsikūrusios teisinių paslaugų bendrovės „Mossack Fonseca“ buvo nutekintas didžiulis kiekis dokumentų, kurie atskleidė, kaip pasaulio turtingieji ir galingieji krauna savo turtus mokesčių rojuose ir vengia mokesčių.

Tarp šimtų finansų įstaigų, kurios buvo paminėtos žiniasklaidos pranešimuose apie šį skandalą, pateko ir „Deutsche Bank“.

Frankfurto prokurorai pareiškė, kad jų tyrimas yra visų pirma susijęs su dviem „Deutsche Bank“ darbuotojais – 50-ies ir 46 metų amžiaus, – taip pat su keliais aukštesnio rango vadovais, kurių vardai nenurodomi.

Remiantis „Panamos popierių“ informacija, jie kaltinami tuo, jog „nepranešė apie įtariamą pinigų plovimą“ iš lengvatinio apmokestinimo zonose įsikūrusių ir su mokesčių vengimu susijusių bendrovių, „nors buvo pakankamai įrodymų“, kad būtų galima įtarti, jog vykdoma neteisėta veikla, pareiškė prokurorai.

Prokurorė Nadja Nielsen pažymėjo, jog vienas iš „Deutsche Bank“ filialų vienoje iš Didžiosios Britanijos Mergelių salų daugiau kaip 900 klientų vardu atliko operacijas, kurių bendra vertė sudarė 311 mln. eurų.

„Šiuo metu įtariama, kad didžioji dalis šių pinigų buvo gauta užsienio šalyse įvykdžius mokestinius nusikaltimus“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)