Taikos sutartimi prokuroras atsisakė reikalavimų grupei ir ministerijai, o šalys taikos sutartimi patvirtino, kad viena kitai neturi ir ateityje nereikš jokių pretenzijų, per „Nasdaq“ biržą pranešė bendrovė.

Pagal 2020 metų gruodį sudarytas ir gegužę nutrauktas sutartis „Ignitis grupės“ akcijų galėjo įsigyti grupės vadovas Darius Maikštėnas, taip pat – valdybos nariai bei antrinių įmonių vadovai.

„Ignitis grupės“ akcijų skirstymas prieš metus atsidūrė politikų akiratyje, o prokurorams kilo klausimų, ar priimant sprendimą dėl premijavimo akcijomis nebuvo pažeistas Akcinių bendrovių įstatymas.

Pernai gegužę programą laikinai sustabdė Vilniaus miesto apylinkės teismas – prokurorai teismo prašė pripažinti negaliojančiais bendrovės akcininkų susirinkimo ir valdybos sprendimus, susijusius su opcionų programa, taip pat opcionų sutartis. Vilniaus apygardos teismas pernai liepą šį sprendimą paliko galioti.

„Ignitis grupė“ teisme tvirtino, kad darbuotojų ir vadovų skatinimui būtų naudojamos ne valstybės, o biržoje laisvai prekiaujamos akcijos, dėl ko opcionų programa valstybės valdomam turtui neturėtų jokios įtakos.

Nepaisant teismo sprendimo ir nutrauktos bylos, „Ignitis grupė“ teigia, kad motyvavimo opcionais programa yra gera ir tikisi, kad ateityje ji bus taikoma.

„Nepaisant to, kad šiuo metu programos yra atsisakyta, grupė laikosi nuomonės, kad motyvavimo akcijų opcionais programa atitinka geriausias tarptautines praktikas (...) Tikimės, jog netolimoje ateityje skatinimas akcijų opcionais bus sėkmingai įgyvendinamas ir Lietuvoje, įskaitant valstybės valdomas įmones, kurių akcijomis yra viešai prekiaujama biržose“, – rašoma „Ignitis grupės“ pranešime.

73,08 proc. „Ignitis grupės“ akcijų valdo Finansų ministerija, 26,92 proc. – smulkieji investuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją