„Netrukus gali tekti trečdaliu brangiau mokėti už baltagūžius kopūstus. Plautos morkos ir burokėliai gali pabrangti apie 10 proc.“, - pasakoja prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Ilgiau „Norfa“ prekybos tinklas tikisi išlaikyti nedidelį svogūnų ir bulvių kainų lygį. Šios daržovės dar bent kelias savaites brangti neturėtų.

Praėjusiais metais vasara buvo itin palanki ūkininkams, auginantiems daržoves, kurių ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje užderėjo neįprastai gausiai. Tai lėmė daržovių perteklių ir stipriai kritusias kainas rinkoje. „Tačiau panašu, kad sausio mėn. pabaigoje spaudęs šaltukas įsisuko į kaimyninių šalių daržovių sandėlius. Kuomet tokia didžiulė rinka kaip Rusija atsigręžia į Lietuvos ūkininkus – kainų pokytis jaučiamas iš karto“, - teigia D. Ryliškis.

Portalo produktukainos.lt duomenimis, prekybos tinkluose kilogramas fasuotų bulvių kainavo 0,8 Lt, nefasuotų – 0,66 proc. Tai 60 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Morkų kilogramas kainavo 0,97 Lt (37 proc. pigiau nei pernai), kopūstų – 0,56 Lt (74 proc. pigiau). Svogūnų kaina siekė 0,72 Lt/kg.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją