Ekonomikos prieaugis kitais metais sieks ne 1 proc., kaip jie prognozavo anksčiau, o 0,9 proc. ECB analitikų prognozėmis, 2015 metais ekonomika euro zonoje ūgtelės 1,5 procento.

Vos prieš kelias dienas M. Draghi pareiškė, kad, jo nuomone, blogiausias laikotarpis euro zonoje jau praeityje. Atsižvelgiant į tai, kad regionas niekaip negalėjo išsikapstyti iš recesijos šešis ketvirčius iš eilės, ECB vadovo žodžiai negalėjo likti nepastebėti. Dabar rinkos dalyviai spėlioja - kas vis dėlto teisus.

ECB analitikai mano, kad Kinijos ir Brazilijos ekonomikų sulėtėjimas neišvengiamai sukels Europos eksporto į šias šalis sumažėjimą, kas, neabejotinai, trukdys euro zonos ekonomikos atsigavimui.

Ekonomikos augimo tempai daugelyje besivystančių šalių, tarp jų - Kinijoje ir Brazilijoje, iš tiesų lėtėja. Tačiau negalima neatsižvelgti į gana spartų atsigavimą išsivysčiusiose valstybėse, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose, teigia ekspertai. Todėl prekėms iš euro zonos greičiausiai atsivers papildomos realizavimo rinkos ir tai, be abejonės, palaikys regiono ekonomiką, mano ekspertai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)