Gyvenime „savo kailiu“ teko patirti daugiau nei 100 darbo pokalbių. Turiu galvoje taip pat ir tuos, kuriuose man nepasisekė sublizgėti ar kaip kandidatui parodyti savo pranašumo. Pirmi darbo pokalbiai dažnai siejami su jauduliu, baime ir neretai nepasitikėjimu. Tačiau šis procesas yra niekas kita kaip derybos. Derybos, kur susitinka dvi pusės: darbdavys ir Jūs. Viena trokšta rasti savo svajonių darbą, kita – motyvuotą, lojalų darbuotoją. Visa kita tik sąlygų aptarimas.

Nuskambės kiek keistai, tačiau pastebėkite, radus svajonių darbą, rytais keliamės ne tik kupini teigiamos nuotaikos, pastarąja užkrečiame kaimynus, visus keliaujančius pakeliui į darbą, bet ir savo liūdnus ar tiesiog neišsimiegojusius kolegas. Sutikite, turint galingą „nuotaikos ginklą“ galime pasiekti daug aukštesnes viršukalnes nei jo neturintys.

Kodėl svarbu, kad darbas mus džiugintu?

Susimąstykime, juk darbe su kolegomis, praleidžiame daugiau laiko nei su savo artimaisiais, o ką jau kalbėti apie savo antrąją pusę! Tarkime, jog nuo nemėgstamų kolegų dar galima atsiriboti, tačiau jei pats darbas tiesiog „nedžiugina“... Tuomet jau rizikuojate, jog su laiku šį „nedžiugesį“ parsinešite namo, kuris kaip pelėsis įsisuks ir į Jūsų santykius.

5 patarimai

Atlikite savo SSGG (Stiprybių, Silpnybių, Galimybių, Grėsmių) analizę. Atraskite savo stipriąsias puses, nepamirškite nuolat tobulėti siekdami naujų galimybių. Tai padės Jums susikurti tinkamą savo CV.

Raskite sritį, kurioje jaučiatės kaip žuvis vandenyje. Pasitarkite su įdarbinimo agentūra apie esamą situaciją darbo rinkoje arba tiesiog peržvelkite darbo pasiūlymus. Pabandykite įsivaizduoti save dirbantį vieno ar kito sektoriaus įmonėje. Ką norėtumėte pasiekti ar nuveikti dirbdami ten?

Atlikite namų darbus. Prieš siųsdami gyvenimo aprašymą, kreipdamiesi į darbo agentūrą ar keliaudami į darbo pokalbį visų pirma pažinkite savo potencialų darbdavį. Išanalizavę aplinką susidarysite bent jau pirminį įspūdį ar tai tikrasis Jūsų svajonių darbas.

Gebėkite save pristatyti. Neretai iš savo studentų girdžiu frazes: “Nepavyko save atskleisti…”, “Pasimečiau, jų buvo keli, o aš viena…”, “Jie manęs klausinėjo, o aš tik atsakinėjau…”. Svarbiausia nepasimesti bei gebėti glaustai akcentuojant savo stipriąsias puses papasakoti apie save, profesinius tikslus ir pomėgius.

Pasitikėkite savimi... ir nepamirškite šypsenos, juk susitikimo su savo galimai būsimu darbdaviu metu, Jūs pristatote pačią brangiausią dedamąją – SAVE!

Svajonių darbo paieškas lyginčiau su svajonių antrosios pusės radimu. Pasirinkus klaidingai lauks sunkios skyrybos ir naujos paieškos... O kas nori nuolat gyventi pokyčiuose?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)