Praėjusią savaitę bendrovės profesinė sąjunga kreipėsi į konfederaciją prašydama paramos. Jos teigimu, kas trečias Panevėžio gyventojas yra susijęs su šia įmone ir kineskopų gamintojo bankrotas miestui atsilieptų tiek socialine, tiek ekonomine prasme.

Apie penkis tūkstančius panevėžiečių dirba „Ekrane“ ir jo antrinėse įmonėse.

„Kol neišnaudoti visi variantai, skelbti bankrotą yra lengviausia“, - sakė LPSK atstovas Gediminas Petrauskas. LPSK duomenimis, „Ekrano“ bankrotas paliestų kelias Lietuvos įmones, tarp jų - „Vilniaus vingį“ ir „Anykščių kvarcą“.

Bendrovė pirmadienio rytą dirbo

Kaip DELFI sakė „Ekrano“ atstovai, priešpiet bendrovė dar dirbo, tačiau trūkstant medžiagų gamyba po truputį stabdoma, o kai kurie darbuotojai jau turi prastovas.

Penktadienį skelbta, kad kineskopų gamintojo vadovas Eimutis Žvybas dėl bendrovės bankroto iškėlimo kreipėsi į Panevėžio apygardos teismą.

Kaip DELFI sakė įmonės Ekonomikos ir finansų direktorius Jonas Makūnas, „Ekranas“ dar dirba. Pasak jo, „situacija keičiasi įvairiai“. Jis patvirtino, kad jokių investuotojų pasiūlymų pirkti „Ekraną“ dar negauta.

”Ekrano” darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Liucija Mikulėnienė DELFI taip pat patvirtino, kad bendrovė dirba, tačiau trūkstant medžiagų, kai kurie darbuotojai turi prastovas. „Pranešus, kad už skolas bus atjungta elektra, medžiagų buvo palikta tik tiek, kiek reikėjo iki pirmadienio“, - sakė L.Mikulėnienė.

Kaip rašoma įmonės praėjusiųjų metų veiklos ataskaitoje, „Ekranas“ patyrė 110,3 mln. litų audituotų nuostolių, o bendrovės pardavimai sumažėjo 27,3 proc. ir buvo 339,6 mln. litų.

Visas bendrovės turtas yra užstatytas, jis sudaro 591 milijoną litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją