2019 m. lapkričio ir gruodžio mėnesiais „Primark“ pardavimai, lyginant su praėjusiais metais, išaugo 4 proc. Pasibaigus atostogų sezonui, kompanija jau gali apibendrinti rezultatus. Kaip rašo malls.com, tuo metu, kai daugumos mažmenininkų pardavimai smunka, vienas iš pagrindinių „Primark“ augimo veiksnių yra aktyvus naujų parduotuvių atidarymas.

Mažmenininkas planuoja ir toliau tęsti pasirinktą strategiją, kuri pasirodė esanti veiksminga, bei atidaryti dar 18 naujų parduotuvių. Tai reiškia, kad vien per 2020 fiskalinius metus „Primark“ fizinės prekybos plotas pasipildys daugiau nei 80 000 kvadratinių metrų.

Be to, kompanija neapsiribos vien Jungtine Karalyste; nemažai parduotuvių planuojama atidaryti ir kitose šalyse. Pirmųjų dešimties parduotuvių vieta jau žinoma, kitų aštuonių lokacija vis dar svarstoma, vykdomos derybos dėl patalpų nuomos.

Neskaitant Jungtinės Karalystės, „Primark“ prekybinės patalpos, kurių tiksli lokacija jau patvirtinta, bus atidarytos ir Belgijoje, JAV, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje.

Žengs į Varšuvą ir Poznanę

Skelbiama, kad 2020 m. pavasarį „Primark“ įžengs į Lenkijos rinką; pirmoji parduotuvė duris atvers Varšuvoje, antroji – Poznanėje. Vėliau kompanija planuoja atidaryti parduotuvę Čekijos Respublikoje, greičiausiai Prahoje.

„Tarptautiniu mastu pagrindinėmis rinkomis ir toliau išliks Prancūzija, Ispanija ir Italija – tiek Italijoje, tiek Ispanijoje yra daug galimybių plėstis. Toliau eina Rytų Europa. Jau planuojame, kaip didinsime augimą Lenkijoje“, – tinklalapiui drapersonline.com teigė „Primark“ savininko „Associated British Foods“ finansų direktorius Johnas Basonas.

Retailsee.com jau rašė, kad „Primark“ išsirinko vietą savo pirmajai Lenkijos parduotuvei. „Primark“ pasirašė nuomos sutartį 3660 kvadratinių metrų dydžio plotui Varšuvos prekybos centre „Galeria Młociny“.

Pasirašant nuomos sutartį tarpininkavo Lenkijos nekilnojamojo turto konsultacijų įmonė „Cresa“, kuri ir toliau rems „Primark“ plėtrą ir įsitvirtinimą Lenkijos rinkoje.

Praėjusią gegužę atidarytoje „Galeria Młociny“ yra daugiau kaip 240 įvairių prekių ženklų parduotuvių. Naujajame prekybos centre yra beveik 85 000 kvadratinių metrų suprojektuotų erdvių, įskaitant 5000 kvadratinių metrų biurų ploto ir daugiau nei 6000 kvadratinių metrų, skirtų restoranams bei pramogoms.

Nuo rugsėjo mėnesio „Primark“ pradėjo samdyti žmones į daugiau nei 250 darbo vietų.

Taip pat skelbiama, kad Lenkijoje „Primark“ pasirašė nuomos sutartį atidaryti parduotuvę Poznanėje. Tai bus antroji tinklo parduotuvė Lenkijoje. Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, parduotuvė greičiausiai įsikurs prekybos centre „Posnania“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)