Baudžiamojoje byloje kaltinamas 31-erių šiaulietis, kuris buvo uždarosios akcinės bendrovės, registruotos Kaune, vadybininkas, o vėliau – vadovas. Neturėdamas prekių ženklo savininko leidimo, vyras, įtariama, pateikė realizuoti ir laikė svetimais prekių ženklais pažymėtą didelį kiekį prekių, rašoma policijos pranešime spaudai.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, kad nuo 2015 metų liepos iki 2016 metų kovo kaltinamasis bendrovės vardu fiziniams asmenims ir kitoms skirtingose Lietuvos vietovėse įsikūrusioms įmonėms, taip pat ir bendrovėms Lenkijoje bei Latvijoje už žymiai mažesnę nei rinkos kainą pardavė įvairių žinomų prekės ženklų skalbimo, higienos ir valymo priemonių.

Pasak kaltinamojo, suklastotas prekes jis įsigijo, siekdamas brangiau parduoti ir užsidirbti. Pavyzdžiui, visiems gerai žinomo gamintojo 250 ml talpos šampūno buteliuką jis įsigijo vos už 1 eurą, o pardavinėjo po 1,50 euro.

Tirdami nusikaltimą, specialistai nustatė, kad tyrimui pateiktų prekių apipavidalinimas neatitinka teisėtų gamintojų keliamų reikalavimų, jos pažymėtos registruotais prekių ženklais be prekių ženklų savininko leidimo.

Konstatuota, kad pateiktos prekės yra klastotės. Nors jos atrodo panašiai į originalius produktus, tačiau keletas aspektų privertė manyti, kad produktai yra nelegalūs. Pavyzdžiui, skalbinių dėmių valiklis buvo parduodamas raudonoje pakuotėje, nors jos originali spalva yra ryškiai rožinė, o kitų parduodamų prekių pakuotės buvo pilkšvai kreminės spalvos, nors turėtų būti skaisčiai baltos. Be to, informacija apie produktą ir naudojimo instrukcija buvo pateikta ne lietuvių kalba, o jų žemiausia rinkos kaina yra kone dvigubai didesnė nei buvo parduodamos kaltinamojo.

Pagal bendrovės sąskaitas faktūras nustatyta, kad iš viso buvo parduota apie du tūkstančius suklastotų prekių. Beveik tiek pat suklastotų prekių laikyta kaltinamojo bute, Kuršėnuose esančioje bendrovėje, name Šiaulių rajone. Šiuo nusikaltimu dviem prekių ženklo savininkams padaryta didelė - virš 23 tūkstančių eurų, žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)