Kaip pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Akmenės rajone esančiuose karjeruose kalkių kasimu užsiėmęs Šiauliuose registruotos bendrovės direktorius, kuriam priklausė tik dalis bendrovės akcijų, pasisavino bendrovės pinigines lėšas, statybines medžiagas ir kitus daiktus, bendrai vertinamus daugiau kaip 365 tūkst. eurų.

Tyrėjai nustatė, kad bendrovės direktorius suklastojo sąskaitas faktūras ir mokėjimo kvitus, kuriuose vokiečių kalba įrašė duomenis, kad įvairūs kalkių apdirbimui reikalingi įrenginiai už 236 tūkst. eurų buvo nupirkti iš Vokietijoje gyvenančių asmenų. Tačiau gavus atsakymus į teisinės pagalbos prašymus iš Vokietijos buvo išaiškinta, kad iš Vokietijos piliečių nebuvo įsigytas nė vienas įrenginys.

Bendrovei reikalinga technika buvo pirkta Lietuvoje ir už gerokai mažesnę kainą. Be to, įtariama, kad dar 100 tūkst. eurų bendrovės direktorius galėjo pasisavinti kai kurių ūkinių operacijų neįforminęs apskaitos dokumentais.

Išaiškinta, kad dalį pasisavintų lėšų bendrovės direktorius galėjo panaudoti savo namo rekonstrukcijai.

Įtariamasis teigia, kad jo namuose buvo įrengtas bendrovės biuras, tačiau pagrindiniai bendrovės akcininkai sakosi tokiems remontams ir statybos darbams nedavę sutikimo.

Verslininko, įtariamo daugiau kaip 365 tūkst. eurų turto pasisavinimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir buhalterijos dokumentų klastojimu, baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Už įvykdytas nusikalstamas veikas jam gresia maksimali iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)