Anot E. Dapkienės, šiuo metu daugiau nei 170-yje prekybos tinklo parduotuvių pagal Vyriausybės nustatytus reikalavimus yra ribojami lankytojų srautai. Daugiausia tai yra „Maxima X“ formato parduotuvės. Jose vienam pirkėjui užtikrinamas ne mažesnis kaip 30 kv. m plotas.

„Klientų ir darbuotojų saugumas yra didžiausias mūsų prioritetas, todėl ilgąjį savaitgalį skirsime visus reikiamus pajėgumus to užtikrinimui. Dėl pirkėjų skaičiaus ribojimo mažesnėse parduotuvėse gyventojams kai kuriais atvejais gali tekti palaukti, kol galės užeiti į vidų. Tuo metu didesnėse parduotuvėse, kuriose tikrinami Galimybių pasai ir lankytojų srautai nėra ribojami, eilių pavyksta išvengti“, – sako E. Dapkienė.

Apsipirkti – tik viską gerai suplanavus

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovė pažymi, kad siekiant sumažinti viruso užsikrėtimo riziką, apsilankymus parduotuvėse reikėtų iš anksto planuoti, pasiruošti reikiamų prekių sąrašą, apsipirkti ilgesniam laikui ir stengtis parduotuvėje nebūti ilgiau, nei būtina. Be to, atvykus apsipirkti tiek į mažesnes, tiek į didesnio formato parduotuves, svarbu nepamiršti pagrindinių saugumo taisyklių.

„Pirmiausia, reikia pasirūpinti apsauginėmis veido kaukėmis. Taip pat rekomenduojame atvykus į parduotuvę ir išeinant iš jos dezinfekuoti rankas specialiai tam įrengtose stotelėse. Visi pirkėjai dėl didesnio saugumo gali nemokamai pasinaudoti ir vienkartinėmis pirštinėmis, kurios leidžia išvengti kontakto su paviršiais. Juos prekybos tinklo darbuotojai reguliariai dezinfekuoja ir rūpinasi, kad prekių krepšeliai bei vežimėliai, savitarnos ir įprastos kasos, prekių skenavimo įrenginiai būtų švarūs“, – sako E. Dapkienė.

„Maximos“ atstovė kartu primena atitinkamai nuo kitų lankytojų laikytis ne mažesnio nei 2 metrų atstumo. Tai aktualu tiek renkantis prekes, tiek laukiant eilėje prie kasų. Be to, į parduotuves patariama atvykti apsipirkti vieniems – be šeimos narių ar draugų. Tai leidžia sumažinti vienu metu patalpose esančių žmonių skaičių, o tuo pačiu ir viruso plitimo riziką.

„Lankantis parduotuvėse taip pat svarbu laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo – tą darant prisidengti veidą šaliku ar vidine alkūnės dalimi. Dar vienas dalykas, kurio prašome pirkėjų – stengtis neliesti rankomis prekių, kurių neplanuojama pirkti. Tai ypač aktualu kalbant apie nesupakuotus produktus – vaisius, daržoves, konditerijos gaminius. Pastaruosius į maišelį reikėtų įsidėti naudojantis tam skirtais įrankiais ar dėvint specialias vienkartines pirštines“, – sako E. Dapkienė.

Galiausiai, prekybos tinklo atstovė primena, kad viruso plitimo riziką sumažinti padeda bekontakčių banko kortelių ar kitų skaitmeninių mokėjimo priemonių naudojimas atsiskaitant už pirkinius kasose. Taip išvengiama bereikalingo grynųjų pinigų ar kortelių skaitytuvų lietimo.

Pasak E. Dapkienės, jei žmogus jaučiasi prastai, yra pasireiškę pirmieji peršalimo simptomai, jam primygtinai rekomenduojama nesilankyti parduotuvėje ir derėtų likti namie.

„Kasdien dedame dideles pastangas ir tikime, kad visos prevencinės priemonės, kurių imamės, padeda užtikrinti žmonių saugumą bei užkerta kelią COVID-19 viruso plitimui. Visgi ne mažiau svarbi kiekvieno iš mūsų atsakomybė, todėl primygtinai kviečiame būti sąmoningiems bei nerizikuoti tiek savo, tiek aplinkinių sveikata“, – pabrėžia E. Dapkienė.

Ji priduria, kad skirdama dėmesį klientų saugumui, „Maxima“ taip pat rūpinasi ir visais savo darbuotojais. Jie yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Prekybos tinklo kasose yra įrengtos specialios pertvaros, padidinta gryno oro cirkuliacija parduotuvių patalpose. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, jų prašoma likti namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)