„Lietuvos ryto” kalbinta parduotuvės pardavėja teigė, kad nuolaidos taikomos ir kitose parduotuvėse bei degalinėse – tai esą protestas prieš bankus.

Nedidelio prekybos tinklo „Danuva”, kuriam ir priklauso ši parduotuvė, savininkas Andrius Jonauskas teigia, kad jo aštuonios parduotuvės bankui už operacijas kortelėmis per mėnesį sumoka per 10 tūkst. Lt.

Tiesa, derybos su banku pavyko: neseniai mokestis buvo sumažintas. Jis nelinkęs atskleisti, kiek procentų nuo apyvartos tenka atiduoti kortelių mokesčiams, tačiau neslėpė, kad tai daugiau nei 1 proc.

Panevėžio pakraštyje dvi parduotuves turintis verslininkas Jonas Katinas teigia netaikantis nuolaidų už grynuosius, tačiau sutinka, kad bankų komisiniai smulkiam verslui – it akmuo po kaklu.

Jis dar nepamiršo, kai komisinis atlyginimas už mokėjimo korteles siekė 2,5 proc., vėliau traukėsi ir dabar sukasi apie pusantro procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)