Nesupranta tvarkos

„Delfi“ jau anksčiau rašė apie tai, kad Vilniaus savivaldybė norėdama paremti verslą dar pavasarį užsimojo atverti sostinės gatves ir skverus lauko kavinėms, paskirdamos joms leidimus dirbti tam tikruose terasų plotuose.

Buvo teigiama, kad leidimai bus dalijami remiantis specialiais kriterijais, tačiau verslų atstovai jau anksčiau kritikavo tvarką ir teigė, kad plotai galimai skirstomi nesąžiningai.

Panašioje situacijoje „Delfi“ pasakojo atsidūręs ir verslininkas, „Ali šokoladinė“ įkūrėjas A. Gadžijevas.

Kaip teigė, iš pat pradžių, pateikę visus reikiamus dokumentus terasos plotui Vilniaus gatvėje gauti, jie liko be nieko, savivaldybės buvo nuspręsta 5 vietas atiduoti šalia esančiam kaimyniniam barui.

„Kreipėmės į savivaldybę, sakėme, kad tai nėra sąžininga.

Tada gavome atsakymą, kad skundas bus peržiūrėtas ir vėliau patvirtinimą, kad mums rado vietos ir paskirtus 8 metrus įterps tarp konkurento vietų“, – sakė A. Gadžijevas ir tikino, kad viskas lyg ir būtų gerai, jei ne keletas esminių dalykų.

„Dalykas tas, kad mūsų patalpų fasado ilgis Vilniaus gatvėje yra 12 metrų, o iš jų lauko terasai gavome 8 metrus“, – teigė verslininkas ir sakė, kad tai reiškia, jog po šokoladinės langais šiandien yra sustatyti kito baro baldai.

„Tai reiškia, kad prie mūsų fasado, apie 4 metrus, vis tiek yra kitas operatorius ir mes negalime užtikrinti sklandaus atstumų laikymosi. Taip pat prie mūsų atsiranda bačkos, atsiranda kito baro skėčiai, nešvarūs indai statomi ant svetimų stalų. Mes esame labiau orientuoti į šeimas“, – kalbėjo verslininkas.

„Tai dabar yra taip, kad apie 2,5 metro mūsų langų dengia kitų skėčiai, nebesimato prekinio ženklo.

Nuo svetimų skėčių ant mūsų stalelių lyjant lietui teka vanduo. Mes greitai pasistatysime ten markizę, svetimi skėčiai atsidurs po ja“, – pridūrė A. Gadžijevas.

Skėčiai prie „Ali šokoladinės“ Vilniaus gatvėje

Verslininkas teigė dėl tokio plotų paskirstymo kreipęsis į savivaldybę, kur buvo suplanuotas pasitarimas siekiant persvarstyti paskirtą plotą, tačiau, galiausiai, viskas buvo palikta po senovei.

„Tai kur teisybė? Mes visi vienodai badavome ir visi bandome išgyventi“, – klausė jis.

A.Gadžijevas teigė, kad dėl tokio terasos plotų skirstymo jis šiandien prarandantis pajamas.

„Esame visiškai užgožti“, – teigė jis ir kalbėjo norintis sąžiningumo ir tvarkos.

Savivaldybė: manome, kad sprendimas tinkamas

„Delfi“ susisiekė su šalia esančio „Gringo pub“ vadovu Sauliumi Galdiku.

Jis teigė dėl situacijos ne kartą kalbėjęs su „Ali šokoladinės“ atstovais.

„Mes iš savo pusės buvome geranoriškai susitikę, pasibraižę ir prisiderinome. Dabar, girdėjau, kad vėl kažkas negerai.

Sutari vienaip, paskui vėl netinka, bet aš manau, kad kaimynai turi sutarti gerai, – komentavo jis.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Licencijavimo ir leidimų skyriaus vedėjas Julius Morkūnas paklaustas, ar buvo nustatytas limitas, kiek viena kavinė gali gauti lauko ploto vietų, tikino, kad tokio apribojimo nebuvo, nes, paprasčiausiai, niekas nesitikėjo, kad maitinimo įstaigų savininkai pretenduos į daugelį plotų.

Komentuodamas „Ali šokoladinės“ situaciją specialistas teigė, kad problema buvo ne kartą svarstyta.

„Dėl lauko kavinės ploto skyrimui „Ali šokoladinei“ svarstėme net kelis kartus ir vertinome visą informaciją, tiek „Ali šokoladinės“, tiek „Gringo“ pateiktus prašymus, skundus, bei anksčiau įvykusią atranką.

„Ali šokoladinei“ nuspręsta skirti tokį patį plotą, kokį ji turi prie pastato („Ali šokoladinės“ plotas prie pastato yra 8,16 kv.m – red.). Manome, kad mūsų sprendimas yra tinkamas“, – teigė jis.

Bendrai, kaip informavo savivaldybė, lauko kavinių teritorijų dydį ir išdėstymą 1A, 1C ir 2A zonose įvertinusi visų viešosios erdvės naudotojų poreikius pasiūlo pati savivaldybė, o esant keliems pretendentams į tą pačią lauko kavinės teritoriją, vykdoma atranka pagal vertinimo kriterijus.

Jie, kaip buvo teigiama, yra atstumas nuo stacionarių maitinimo patalpų iki lauko kavinės, turimas lauko kavinės plotas prie stacionarių maitinimo patalpų ar kitoje vietoje bei stacionarių maitinimo paslaugų plotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)