Įgydamos „Baltosios bangos“ ženklą įmonės viešai pareiškia, kad jos nemoka nelegalių atlyginimų, skaidriai vykdo viešuosius pirkimus, moka mokesčius ir prisiima atsakomybę dėl skaidraus verslo vykdymo.

„Vis daugiau Lietuvos įmonių jungiasi prie skaidraus verslo iniciatyvos, o tai rodo, kad neskaidriam verslui mūsų šalyje veikti tampa vis sudėtingiau“, - sako „Baltosios bangos“ tarybos pirmininkė Rūta Skyrienė.

„Mokesčių mokėjimas ir nuosekli politika užtikrina jautriausių valstybės grandžių gyvybingumą. Juk darželiai, mokyklos, senelių namai ir kitos valstybės įstaigos taip pat naudojasi ir verslo teikiama nauda“, - teigia „Aga“ tiesioginių pardavimų direktorius Albinas Dabrovolskas. Jo teigimu, skaidrumas privataus verslo įmonėms svarbus tuo, kad leidžia rinkos dalyviams konkuruoti vienodomis sąlygomis.

„Džiaugiamės prisijungę prie „Baltosios Bangos“, nes manome, kad tik skaidrus verslas gali kurti ilgalaikę sėkmę ir teikti pasitenkinimą, klientams, darbuotojams bei vadovams. Vadovaudamiesi šiuo principu, dedame visokeriopas pastangas ir siekiame, kad ateityje Lietuvoje būtų tik skaidrios įmonės“, - sako „Ekonovus“ generalinis direktorius Alvydas Danyla.

„Dievo įsakymas „nevok“ turėtų galioti ne tik tikintiems žmonėms, bet ir visiems dirbantiems, o ypač kuriantiems. Verslas taip pat yra kūryba, o „Daumantų“ pagardų gamintojams svarbiausia vertybė – sąžiningumas“, - teigia bendrovės „Vesiga“ direktorius Saulius Grinkevičius. Jo manymu, tie, kas neskaidriai moka mokesčius ar kitais neteisėtais būdais bando kurti verslą, apvagia visuomenę, o labiausiai – save.

Prie „Baltosios bangos” iš viso yra prisijungusios daugiau nei 40 Lietuvos įmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)