Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, pavyko nustatyti, kad taip apgaule, ji savo naudai įgijo svetimo klientės turto už beveik 30 tūkstančių eurų ir banko turto už daugiau nei 70 tūkstančių litų (daugiau nei 20 tūkstančių eurų).

Anot parodymus davusios kaltinamos banko darbuotojos, jai trūko pinigų, todėl nuo 2012 metų beveik kiekvieną dieną iš banko kasos pasiimdavo iki 100 litų (28,97 eurų). Tokiu būdu kasoje kiekvieną dieną susikaupdavo vis didesnis pinigų trūkumas.

Niekas kitas neperskaičiuodavo darbuotojos prižiūrimos kasos pinigų, todėl per kelerius metus ten susidarė daugiau nei 70 tūkstančių litų (daugiau nei 20 tūkstančių eurų) trūkumas.

Moteris žadėjo pinigus grąžinti į kasą tada, kai būtų pardavusi turimą žemę. Tačiau po kiek laiko banke pasikeitė tvarka ir prieš išeinant atostogauti, reikdavo visus kasoje esančius grynus pinigus atiduoti kitam darbuotojui.

Matydama, kad taip greitai pinigų į kasą įnešti nepavyks, moteris be vienos banko klientės žinios, tariamai atlikdama bankines operacijas ir imituodama iš klientės sąskaitos indėlio grąžinimą už keliasdešimt tūkstančių eurų iš banko kasos grynais pinigais, kaip išmokėtą indėlį, paėmė numatytą sumą.

Atlikdama šiuos veiksmus ji pasirašė klientės vardu ir suklastojo dokumentus – susitarimą dėl terminuotojo indėlio sutarties nutraukimo bei kasos išlaidų orderius.

Po kelių savaičių kaltinamoji darbuotoja buvo atleista dėl kitų, su šia nusikalstama veika nesusijusių, pažeidimų.

Atleidus ją, vadovams kilo įtarimų, kad moters padarytame darbe gali būti pažeidimų, dėl kurių buvo pasisavintos didelės pinigų sumos ir net klastoti dokumentai, todėl buvo kreiptasi į teisėsaugą.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Egidijus Timonis.

Atliekant ikiteisminį tyrimą moteris savo kaltę pripažino.

Bankas Šiaulių apylinkės teismui yra pateikęs daugiau nei 20 tūkstančių eurų ieškinį.

Pagal Baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 2 dalį ir 300 straipsnio 1 dalį kaltinamajai gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)