Prezidentūra pirmadienį pranešė, kad kainų reguliavimo klausimą šalies vadovas konferenciniu skambučiu aptarė su šios tarptautinės organizacijos misijos vadovu Lietuvai Borja Gracia.

TVF atstovai teigė, kad kainų reguliavimas yra nepatartinas įrankis, nes iškraipo rinkos ekonomikos balansą, siunčia klaidinančius signalus, paprastai turi ilgalaikį neigiamą poveikį tiek prekių pasiūlai, tiek visos valstybės ekonomikos funkcionavimui“, – rašoma Prezidentūros pranešime spaudai.

G. Nausėda penktadienį vetavo įstatymų pakeitimus, kuriais numatyta galimybė valstybei reguliuoti kainas. Pirmadienį šį įstatymą jis numato aptarti su skirtingų partijų atstovais.

Prezidentas teigia, kad kainų reguliavimas gali lemti prekių stygių ir juodosios rinkos plėtrą.

Vyriausybė teigia, kad galimybė esant ekstremaliai situacijai reguliuoti kainas galėtų būti panaudota pažaboti nesąžiningus apsaugos priemonių perpardavinėtojus, šalyje plintant koronavirusui.

G. Nausėdos pokalbyje su TVF atstovais taip pat diskutuota apie Lietuvos ir pasaulio ekonomikos plėtros prognozes bei koronaviruso įtaką regiono ekonomikos vystymuisi.

G. Nausėda teigė, kad Lietuvoje pandemijos plitimas stabilizuojasi, tad dabar prioritetu tampa ekonominių priemonių, skirtų Lietuvai žengti iš krizės, įveiklinimas.

„TVF duomenys rodo, kad krizė mūsų šalį paveiks ne taip reikšmingai kaip 2009 metais, didžiausią įtaką tam turės narystė euro zonoje, užtikrinanti didesnį finansinį stabilumą ir santykinai mažą skolinimosi kainą, bei gera ekonominė situacija prieš prasidedant krizei. Tai leis greičiau grįžti į ekonomikos plėtros lygį, buvusį prieš prasidedant pandemijai“, – pranešime spaudai teigė prezidentas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)