"Tai pirmiausia turi vertinti tie, kas užsakė tuos pasiūlymus, ir man atrodo, politikai jau įvertino, ir todėl man jau nebereikia vertinti visiškai, nes pasiūlymai fragmentuoti, jie nebuvo orientuoti į priėmimą, kiek suprantu, tik galbūt į atskirų idėjų prezentaciją", - šeštadienį žurnalistams sakė prezidentė.

"Pasiūlymo kaip tokio aš nematau sisteminio", - teigė D.Grybauskaitė, kalbėdama su žurnalistais Radviliškio rajono Burbiškio dvare.

Premjero patarėjas finansų klausimais ir Mokesčių reformos darbo grupės vadovas Stasys Jakeliūnas BNS yra sakęs, kad darbo grupė siūlo didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį, taip pat bazinę pensiją perkelti į valstybės biudžetą, o privalomojo sveikatos draudimo įmoką prijungti prie gyventojų pajamų mokesčio.

Dėl šių pasiūlymų negautas biudžeto pajamas ketinama kompensuoti apmokestinant palūkanas už indėlius bei 10 tūkst. litų viršijančias paskolas, taip pat vertybinių popierių pardavimo pajamas. Tarp svarstomų galimybių yra automobilių apmokestinimas, nekilnojamojo turto mokesčio išplėtimas, neatmetama, kad gali būti didinami akcizai alui, vynui ir sidrui.

Valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija sukritikavo šiuos pasiūlymus. "Darbiečiai" pranešė siūlysiantys kelti minimalią algą, o ne neapmokestinamas pajamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)