„Atrodo, kad Lietuva pradeda strigti savo reformų nevykdymo procese, Europos Komisija už 2015-uosius vertina kaip padarytą ribotą pažangą ir kartoja mums tas pačias problemas: skurdas, socialinė atskirtis viena didžiausių, per aukštas apmokestinimas mažas pajamas gaunančių žmonių, per griežtas darbo rinkos reguliavimas, labai mažas energijos efektyvumas, mūsų ekonomika labai imli energetikos resursams“, - LRT radijui ketvirtadienį sakė Dalia Grybauskaitė.

Ketvirtadienį EK Europos Vadovų Tarybai pristatys kasmetines ekonomines rekomendacijas bendrijos narėms.

„Išties labai daug tų pačių pastabų, kurios mums kartojamos jau porą metų iš eilės, išlieka kaip prioritetas ir kaip atkreiptinas faktorius 2016-iesiems. Taigi, fiskalinis stabilumas, pagerinti mokesčių surinkimą, darbo rinkos ir socialinio saugumo užtikrinimas, darbo rinkos liberalizavimas ir pensijų reforma išlieka kaip vieni esmingiausių klausimų, kurių Lietuva nesugeba kol kas spręsti“, - tikino prezidentė.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį teigė nesutinkantis su tokia prezidentės kritika dėl reformų.

„Šita Vyriausybė vykdė tiek daug reformų, kur tikriausiai nė viena Vyriausybė nebuvo padariusi vien tik dėl darbo santykių liberalizavimo, socialinio modelio pateikimo, jo parengimo, euro įvedimas“, - interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Europos Komisija vasario pabaigoje paskelbė rekomendacijas Lietuvai, kuriose nurodė, kad šalis padarė nedidelę pažangą reformuodama pensijų ir mokesčių sistemas. Tuomet ekonomistai kritikavo Vyriausybę, kad EK rekomendacijos nesikeičia jau keletą metų, tačiau reformos nevykdomos ir gaištamas laikas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)