Šalies vadovės teigimu, Lietuvai tapus Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos nare, šalies ekonomikai tapo atviros 36 pažangiausių pasaulio valstybių idėjos ir parama.

„Bet kartu tai didelis įpareigojimas skaidrinti ir tobulinti šalies vystymąsi, rūpintis konkurencingumu, inovacijų plėtra ir ekonomikos modernizavimu, progresyviu verslu, žmonių raštingumu ir strategine infrastruktūra“, - kalboje pabrėžė prezidentė.

Pasak D. Grybauskaitės, Lietuvos variklis pasaulio ekonomikos greitkelyje - kvalifikuoti žmonės ir aukštos pridėtinės vertės produktai.

Tačiau, anot prezidentės, inovacijų politika yra tapusi nuolatinio ambicijų ir interesų karo tarp dviejų ministerijų.

„Šimtai milijonų eurų, išleistų mokslo ir verslo bendradarbiavimui skatinti, turi virsti ne tik Lietuvos ekonomikai, bet ir eksportui tinkamais produktais. Patentais, o ne vien moksliniais straipsniais pasaulyje matuojamas akademinis šalies potencialas“, - akcentavo prezidentė.

ELTA primena, kad Ūkio ministerija anksčiau siekė perimti eksperimentinės plėtros reguliavimą ir būti atsakinga už naujo produkto veiklų skatinimą nuo idėjos iki to produkto pateikimo rinkai. Tačiau nepavykus dėl to susitarti su Švietimo ir mokslo ministerija, buvo pasirinktas kompromisinis variantas, kai už inovacijas atsakingos abi ministerijos.

Inovacijų reforma, kaip teigia Vyriausybė, siekiama skatinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą.

Jai priklausančius įstatymų projektus ūkio ministras Virginijus Sinkevičius Seimui pateiks vėliau antradienio posėdyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją