„Tokius siūlymus, kurie mažina atskirtį, skirtį tarp įvairių kategorijų darbuotojų, socialinių kategorijų darbuotojų aš vertinu teigiamai, nes iš tikrųjų šiandien pasigirsta įvairių nuomonių, kurios kartais skamba ganėtinai apmaudžiai“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Jis kartu pabrėžė, kad visuomenėje netoleruotina jokia diskriminacija, įskaitant ir pagal amžių.

„Manau, kad visi Lietuvos žmonės, nepriklausomai nuo jų amžiaus, yra vertintini ir gerbtini visiškai vienodai. Ir jokios segregacijos pagal amžių, net ir teisinantis kažkokiomis ypatingomis aplinkybėmis negali būti iš principo. Todėl sprendimai, kurie padeda šitiems žmonėms išsaugoti savo darbo vietas, atsikratyti tų stereotipų, kurie kartais sukuriami lygioje vietoje, jie vertintini teigiamai“, – sakė prezidentas.

Paklaustas, ar pasirašys įstatymo pataisas, šalies vadovas atsakė: „Leiskite man išnaudoti visas galimybes susipažinti su konkrečiu projektu, bet pagal tą informaciją, kurią dabar turiu, tikrai palankiai vertinčiau tokį sprendimą“.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) siūlymų paketui, tarp kurių – ir subsidijos darbdaviams, išleidžiantiems vyresnius darbuotojus į prastovas.

Jei Seimas priims pataisas, subsidija, kuri galios ir pasibaigus karantinui, bet tęsiantis ekstremaliai situacijai, siekų 100 proc. darbo užmokesčio, bet ne daugiau nei minimali alga (MMA, 607 eurai) arba 70 proc. atlyginimo, bet ne daugiau nei 1,5 MMA (910,5 euro).

Be kita ko, norima įtvirtinti, kad laikiną darbo paieškos išmoką žmonės gautų iškart tapę bedarbiais, o ne tada, kai baigiasi terminas gauti išeitines išmokas iš darbdavio. Tas pats būtų taikoma, kai žmogus kreipiasi dėl įprastos nedarbo išmokos.

Dabar būna atvejų, kai darbdaviai įsipareigoja mokėti išeitines išmokas, bet jos neišmokamos iškart.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)