Du Kinijos bankai šoktelėjo į pačią viršūnę. Didžiausias Kinijos bankas „Industrial and Commercial Bank of China“ (ICBC) iš pirmosios vietos išstūmė JAV naftos koncerną „ExxonMobil“. O štai bankas „China Construction Bank“ (CCB) iš vienuoliktos vietos pakilo į antrąją. Šis reitingas buvo paskelbtas trečiadienį, balandžio 17 dieną.

„Forbes“ vertina bendroves pagal keletą rodiklių, tarp jų – apyvartą, pajamas ir rinkos vertę. Buvo vertinama du tūkstančiai pasaulio bendrovių, kuriose dirba 87 milijonai žmonių. Tarp šalių ir toliau pirmauja JAV su 543 stambiausiomis įmonėmis iš minėtų dviejų tūkstančių. Antroje vietoje – Japonija su 251 koncernu, trečioje – Kinija su 136 kompanijomis.

„Forbes“ paaiškino, kad abu Kinijos bankai į reitingo viršūnę iškilo pirmiausia dėl dviženklių augimo tempų tiek apyvartos, tiek pajamų srityse. „ExxonMobil“ nusileido į penktą vietą po amerikiečių banko „JPMorgan Chase“ ir pramoninių prekių koncerno „General Electric“. Technologijų koncernas „Apple“ atsidūrė penkioliktoje vietoje kartu su prekybos koncernu „Wal-Mart“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją