Pastaruoju metu Vyriausybėje buvo svarstomi prekybos centrų atvėrimai. Premjerės patarėja laidoje tiksliau neįvardijo, kada ir kokių verslo atvėrimų galima tikėtis artimiausiu metu. Anot jos, šiandienos epidemiologinė situacija neramina.

„Vyko akcijos ir dėl kultūros renginių. Tačiau kokie sprendimai bus priimti konkrečiai šiandien (negali pasakyti – Delfi). Įvestas vėl naujas dėmuo – situacija blogėja, nors buvo tikėtasi, kad ji neblogės, bet šiandienos skaičiai vėl truputėlį neramina. Ar tikrai bus suplanuoti visi atvėrimai, ar bus padaryta dar truputėlį pauzė, negaliu šiandien pasakyti, nes Vyriausybės posėdis su pasitarimu vyks truputį vėliau. (...)
Buvau sakiusi prieš mėnesį, kai buvo planuota atidaryti lauko kavines. Daug kas dairėsi vaikščiojo po lauko kavines ir klausė, kodėl jos vis dar neatidarytos. Tie klausimai periodiškai vis yra svarstomi. Tačiau situacija jau yra truputėlį neraminanti. Iš tiesų ar tai bus padaryta – konkretūs sprendimai, šiandien negaliu pasakyti“, – kalbėjo Ž. Gudlevičienė.

Komentuodama Imuniteto paso idėją premjerės patarėja pažymėjo, kad ji Vyriausybei yra priimtina.

„Siūlymai Vyriausybei yra priimtini, galima būtų padaryti sprendimus per balandžio mėnesį. Tačiau kaip kalbėjo profesorius, vakar vykęs ekspertų tarybos pasitarimas labai aiškių gairių, kaip turėtų būti traktuojamas vienas ar kitas rodiklis, buvo prašoma apibrėžti, kas yra saugus žmogus, kaip jį apibūdinti pagal vakcinaciją, pagal įgytą natūralų imunitetą persirgus ar pagal testavimą, kokioms grupėms ir veiklos būtų galima taikyti imuniteto pasą, nebuvo.

Vakar konkrečių sprendimų priimta nebuvo, matyt, reikės dar ne vienos diskusijos, kad būtų galima aiškiai iškristalizuoti nepažeidžiant niekieno teisių, o sudaryti galimybes imunizuotiems žmonėms arba saugiai prasitestavusiems žmonėms gauti vienokias ar kitokias paslaugas“, – sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)