„Tikrai taip, šiandien bus priimti sprendimai, kurie buvo pristatyti pirmadienį ekspertų tarybos dėl prekybos institucijų“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Vyriausybės ekspertų taryba pasiūlė leisti atsidaryti didesnėms nei 300 kvadratinių metrų parduotuvėms, turinčioms atskirus įėjimus, kartu nustatant reikalavimus riboti srautus, reguliariai testuoti darbuotojus.

Ekspertų taryba pasiūlė, kad didesnės parduotuvės su atskiru įėjimu galėtų atsiverti įleisdamos klientus tik su medicininėmis kaukėmis ar respiratoriais, jas turėtų dėvėti ir darbuotojai. Darbuotojai taip pat turėtų būti reguliariai tikrinami dėl COVID-19.

Antrojo karantino ribojimai šalyje įvesti nuo lapkričio, vėliau jie sugriežtinti.

Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo pabaigos, o judėjimo tarp savivaldybių kontrolę – iki kovo vidurio, išskyrus žiedines savivaldybės.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)