Pasak jos, tai rodo pavyzdys, kai praėjusią vasarą net ir sumažinus PVM maitinimo įstaigoms, kainos jose ir toliau auga.

„Jeigu reikės kokių nors papildomų sprendimų, žinoma, jų ieškosime. Bet įsivaizduoti, kad toje rinkos konjunktūroje, kurioje kainos turi tendenciją kopti į viršų, tarkime, PVM sumažinimas duos ilgalaikį sprendimą vartotojams, ten, kur nereguliuojamos kainos, (...) liepos mėnesį buvo sumažintas PVM tarifas maitinimo paslaugoms. Kas nors pastebėjo? Niekas nepastebėjo, nes ir negalėjo pastebėti“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu LRT sakė I. Šimonytė.

„Bandymas taip intervenuoti į rinką, mano supratimu, reikštų tiesiog tokį dalyką, kad didelė dalis to mokesčio sumažėjimo liktų kažkur paskirstymo grandinėje, o žmonės mokėtų tokią kainą, kokią dabar moka“, – pridūrė ji.

Premjerės teigimu, kainų augimą daugiausia lemia išorinės priežastys, o jos stabilizuosis, jei bus palanki geopolitinė situacija.

„Jeigu nebus didelių geopolitinių sukrėtimų, galima tikėtis, kad tas šuolis stabilizuosis ir toliau turėsime visai kitą dinamiką“,– kalbėjo I. Šimonytė.

Tiek premjerė, tiek finansų ministrė Gintarė Skaistė anksčiau teigė, kad Lietuva neplanuoja sekti kaimyninės Lenkijos pavyzdžiu ir mažinti PVM maistui.

Info TV“, remdamasi šaltiniais, trečiadienį paskelbė, jog Vyriausybė svarsto sumažinti lengvatinį PVM tarifą šildymui nuo 9 iki 5 procentų. Tai BNS patvirtino ir kitas nesusijęs šaltinis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)