„Pagrindinė alkoholio prieinamumo mažinimo priemonė vis dėlto yra įperkamumo klausimai“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Ji pripažino, kad praėjusioje kadencijoje savo balsu parėmė visą draudimus numačiusį įstatymą, nors atskirų nuostatų, pavyzdžiui, dėl amžiaus nuo kada galima vartoti alkoholį, nepalaikė.

„Ta diskusija dėl amžiaus, ji tokia, žinot... čia yra klausimas, nuo kiek metų ateina išmintis. (...) Ir kuo yra paremta 20 metų riba. Na, niekuo. 18 metų yra matyt, tas konvencinis pilnametystės supratimas, kuris daugybę metų galioja. Ar reikia tapti labiau pilnamečiu tam, kad galėtum nusipirkti ir išgerti taurę vyno? Galime diskutuoti iki begalybės“, – teigė I. Šimonytė.

Ji sutinka, kad 10 valdančiųjų atstovų siūlomos pataisos dėl alkoholio prieinamumo suvaržymų atlaisvinimo, iš dalies yra politinės.

„Žinoma, tai yra politiniai siūlymai tuo požiūriu, kad kai buvo tie apribojimai įvedami, kaip žinia, jie nebuvo įvesti vienbalsiai“, – aiškino premjerė.

Ji sako nieko blogo nematanti, kad Seime būtų svarstomos pataisos dėl alkoholio ribojimų atlaisvinimo.

„Kokia problema tame, kad Seimas svarstys tokius pasiūlymus kaip ir daugybę kitų pasiūlymų (...) Seimas apsispręs verta ar neverta daryti vieną ar kitą pakeitimą“, – teigė I. Šimonytė.

Seimui ketvirtadienį buvo bandoma pateikti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma sumažinti amžių, nuo kurio galima vartoti alkoholį, suvienodinti prekybos laiką visomis savaitės dienomis.

Tačiau balsavimo dėl pritarimo pakeitimams po pateikimo pasiekti nepavyko, nes „valstiečiai“ pareikalavo pateikimą nutraukti, nes pataisoms nėra Seimo Teisės departamento išvadų. Po tokios pastabos pakeitimų pateikimas buvo sustabdytas.

Tačiau po to Seimas sutiko imtis „darbiečio“ Andriaus Mazuronio siūlymo atsisakyti „valstiečių“ įvesto reikalavimo sekmadieniais alkoholiu nebeprekiauti nuo 15 valandos. Pataisa bus svarstoma rudenį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)