„Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dar viena Lietuvoje pasiekta nepriklausomybė buvo energetikos srityje. Klaipėdos mieste buvo nuveikti didžiuliai projektai, jie įgyvendinti, bet šiandien aš sutikčiau su Valstiečių-žaliųjų sąjungos pozicija.

Mes apie tai irgi diskutavome, kad nepanaikintume Energetikos ministerijos, bet sujungtume su Ūkio ministerija dėl to, kad visi tie projektai, kuriuos yra numatyta energetikos srityje įgyvendinti ateityje, įdirbis yra padarytas, ir aš manau, kad tęstinumas išliks jų įgyvendinime“, – sakė A. Butkevičius ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime.

ELTA primena, kad Energetikos ministerija, ją atskyrus nuo Ūkio ministerijos, buvo įsteigta 2009 metais.

Tuometis premjeras Andrius Kubilius aiškino, kad ji steigiama, jog būtų galima pradėti didelės apimties daugiabučių gyvenamųjų namų atnaujinimo programą, užtikrinti žymiai greitesnį naujos atominės elektrinės, elektros tiltų į Lenkiją ir Švediją statybos bei įsijungimo į UCTE sistemą projektų įgyvendinimą.

Jai teko atsakomybė už gamtinių dujų infrastruktūros strateginius projektus – galimo dujotiekio į Lenkiją tiesimą bei suskystintųjų dujų terminalo statybą.

Tuomet tam priešinosi opozicijoje buvę socialdemokratai, kurie buvo kreipęsi į tuometį prezidentą Valdą Adamkų, kad jis vetuotų šios institucijos steigimą.