„Pasisakau už tai, kad Lietuvoje alkoholio būtų suvartojama kuo mažiau“, – pirmadienį tiesioginėje DELFI konferencijoje teigė jis.

A. Butkevičius sakė, kad pirmadienį ryte kalbėjo su Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdančiuoju direktoriumi Laurynu Vilimu.

„Prašiau, kad būtų vadovaujamasi protu, išmintimi, bet ne reikalaujant kiekvienos kasininkės, kad ji reikalautų dokumento, matant, kad jis tikrai yra vyresnis nei 18 metų. Aišku pokalbis buvo sunkus, bet sutarėme, kad artimiausiu metu dar susitiksime ir šį klausimą irgi aptarsime“, – sakė premjeras.

A. Butkevičius patikslino, kad pokalbis su L. Vilimu buvo sunkus, nes jo pašnekovas teigė esą prekybos įmonės kaltinamos tuo, kad pardavinėja alkoholį nepilnamečiams ir kai kada kasininkės apsirinka.

„Jis netgi vardino skaičių kiek per metus buvo nustatyta atvejų, kad alkoholis buvo parduotas nepilnamečiams. Netgi paminėjo kai kuriuos miestus kaip pavyzdžius, bet yra ribos. Tikiuosi, kad blaivus protas nugalės“, – teigė premjeras.

DELFI konferencijoje A. Butkevičius pasakojo, kaip vienas kolega jam pasakojo, kaip iš Olandijos į Lietuvą atvykusių jo svečių prekybos centre ėmė prašyti dokumento, nors jų amžius buvo daugiau nei 50 metų.

„Tokie atvejai nepuošia, jeigu žmogus drįsta pateikti tokius pavyzdžius“, – sakė jis.

„Tikrinimas, jeigu kyla abejonių, ar tau 18, ar 25 metai – tą man teko matyti JAV, kada 27 metų kolegos (jauniau atrodančio) paprašė parodyti asmens dokumentą – tai yra normalu, bet sveika logika sako, kad jeigu jau žilstelėjęs žmogus, tam tikros brandos, ir iš jo prašyti dokumento – tai yra neišmintinga“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Algirdas Butkevičius

Lietuvos didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse nuo rugsėjo 2 dienos norint įsigyti alkoholio iš pirkėjų reikalaujama parodyti asmens dokumentą.

DELFI primena, kad apie prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa“, „Prisma“, „Aljansas Aibė“ ir „Lietuvos kooperatyvų sąjunga“ pasirašytą memorandumą pranešta birželio pabaigoje.

„Suprantame, kad naujoji tvarka gali sukelti pirkėjų nepasitenkinimą, tačiau mes tikime, jog šis mažas pirkimo įpročio pakeitimas gali būti didelio pokyčio visuomenėje pradžia. Pokyčio, kuris apsaugos mūsų vaikus. Rodydami dokumentą ir prisiimdami atsakomybę, rodysime pavyzdį savo aplinkai ir visuomenei“, – anksčiau platintame pranešime sakė L. Vilimas.

Geros valios memorandumą, kuriuo remiantis alkoholis parduotuvėse bus parduodamas tik pateikus asmens amžių liudijantį dokumentą, šių metų birželį pasirašė ir sveikatos apsaugos ministras Juras Požela, kurį delegavo socialdemokratai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (765)