Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė portalui „Delfi“ tikino, kad „Rududu“ išimtas iš prekybos jau nuo vasario vidurio.

„Įmonė nebegalėjo užtikrinti stabilaus šio produkto tiekimo. Šiai dienai galime rasti likučių tik mažoje dalyje „Iki“ parduotuvių“, – teigė ji.

Visgi, kaip aiškino, pirkėjams prekybos tinklas gali pasiūlyti alternatyvų.

„Tai „Muižas“ karamelizuotas sutirštintas pienas. Jis gaminamas Olandijoje. Beje, mėgstamas mūsų pirkėjų“, – sakė atstovė.

„Rimi Lietuva“ atstovė Gabrielė Šerėnienė teigė, kad šiuo metu minėtos prekės parduotuvės taip pat neturi.

„Bendradarbiavimas su karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno „Rududu“ tiekėju UAB „Lūkiškių pieninė“ nutrūko š. m. vasario mėn. bendrovei iškėlus bankroto bylą.

Šiuo metu produkto prekyboje neturime, tačiau artimiausiu metu vėl turėsime“, – sakė ji.

Prekybos tinklo „Maxima“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas patvirtino, kad sutrikimų būta, tačiau situacija išsisprendė.

„Karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną „Rududu“ šiuo metu perkame tiesiai iš gamintojo – „Marijampolės pieno konservų“, taigi, įsigyti šios produkcijos„Maximos“ prekybos tinkle galima ir prekės tiekimas nėra sutrikęs.

Iki vasario prekę pirkome iš „Lukšių pieninės“, kurie tarpininkavo tiekdami šią prekę“, – sakė jis.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė, kad „Norfose“ tokio produkto pirkėjai neras, tačiau pridūrė, kad įmonė juo neprekiauja „jau daug metų“.

Prekyboje prekės nebebuvo ir el. parduotuvėje „Barbora“.

Pirmieji apie šio produkto trūkumą paskelbė lrytas.lt.

Redakcija primena, kad prieš porą savaičių buvo pranešta apie bankrutuojančią šviežių pieno priduktų gamyba užsiimančią ir UAB „Marijampolės pieno konservams“ priklausančią UAB „Lukšių pieninę“.

UAB „Marijampolės pieno konservų“ generalinis direktorius Henrikas Karpavičius portalui vz.lt aiškino, kad įmonei modernizuoti anksčiau buvo paimti banko kreditai, tačiau žmonės, turėję pasirūpinti verslo plėtra ir prekyba, dingo. „Skolų nėra iš ko atgauti, gamybos linijų apkrauti neįmanoma“, – vz.lt sakė verslininkas.

Tuo metu UAB „Lukšių pieninės“ nemokumo administratorius G. Adomonis Eltai sakė, kad šiuo metu yra priimtas sprendimas tęsti įmonės veiklą.

„Žiūrėsime, kaip pavyks su kreditoriais, toliau – pritars arba ne“, – sakė jis.

UAB „Lukšių pieninė“ yra antrinė UAB „Marijampolės pieno konservų“ įmonė. Įmonė užsiėmė tokių prekių gamyba, kaip sūris „Liliputas“ bei prekės ženklas „Senolių“.

Praėjusių metų rudenį skelbta, kad 2019 metais mirusio milijonieriaus verslininko Raimondo Karpavičiaus turtas toliau lieka areštuotas. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) spalio 19 dieną atsisakė priimti Klaipėdos bendrovės „Karpis“ ir jos antrinių įmonių „Marijampolės pieno konservai“, Lukšių pieninė, Vilniaus „Ferogama“ bei Ispanijos „Rarkarpis“ prašymą panaikinti joms nuo 2018 metų gruodžio taikomas laikinąsias apsaugos priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)