Prekybos centro „CUP“ generalinė direktorė Ona Nevinskienė sakė, kad tiek jų, tiek ir akcininko pozicija dėl Rusijos vykdomo karo Ukrainoje vienareikšmiška.

„Smerkiame kruviną agresiją ir solidarizuojamės su Ukraina bei jos žmonėmis“, – sakė ji.

Vadovė nurodė, kad A. Heifitzas kartu su šeima iš Rusijos galutinai pasitraukė 2014 metais, iškart po Ukrainos užpuolimo ir Krymo aneksijos.

„Nuo to laiko jis Rusijoje aktyviai atsisako ir savo verslo ryšių. Reikšminga dalis turėtų įmonių akcijų jau yra parduota, o paskutiniųjų verslų pardavimo procesai yra reikšmingai pažengę. Juos planuojama užbaigti per artimiausius mėnesius“, – sakė ji.

Dvi pilietybės ir verslai Rusijoje

A. Heifitzas šiuo metu yra Izraelio pilietis, tačiau Rusijos registrų duomenimis, jis gimė 1967 metais Maskvoje.

O. Nevinskienė tai patvirtino.

„Prosperitas Baltica“ vienintelis akcininkas A. Heifitzas yra Izraelio pilietis ir kaip šios šalies pilietis investuoja ir vysto verslus Lietuvoje, Latvijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose Europos šalyse.

Tačiau jis yra gimęs Rusijoje ir dėl šios priežasties kol kas turi tos šalies pilietybę“, – sakė ji.

Ona Nevinskienė

Rusijos registrų duomenimis, A. Heifitzui 100 proc. priklauso šios įmonės:„Agropromservice“, „Alefassistance“, „Directoriya“, „Clinica Tvoy doctor“, Komposit“ (per „SZS“ ir „Stekloproduct“), SZS per „Stekloproduct“, „Stekloproduct“, „TD Presto-Center“, „TsPLF Arenda“, „Expert-service“. Taip pat – 25 proc. akcijų dalis „Agan Energy“.

O. Nevinskienė „Delfi“ komentavo, kad šiuo metu A. Heifitzas reziduoja Didžiojoje Britanijoje, kur turėdamas nuolatinį leidimą gyventi, aktyviai investuoja į verslą šioje ir kitose Europos šalyse.

„Nei A. Heifitzas, nei su juo susijusios bendrovės niekada nebuvo ir nėra įtrauktos į jokius sankcijų sąrašus. Visa informacija apie jo verslo sandorius yra prieinama viešai ir skelbiama atitinkamų šalių registruose“, – sakė ji.

Valdo prekybos centrą

Lietuvoje A. Heifitzui dar priklauso įmonė „Portus investment“. Šiemet įsteigta įmonė turi tik vieną darbuotoją – vadovę O. Nevinskienę.

Tuo metu jau minėtai „Prosperitas Baltica“ priklauso Upės g. 9 prekybos centras. Nekilnojamojo turto registro duomenimis, 1974 metais pradėtas statyti ir 2012 metais užbaigtas pastatas yra 5 aukštų, maždaug 26 tūkst. kv. m ploto.

Tuo metu Upės g. 9 žemės sklypo nuosavybė yra Lietuvos Respublikos, „Prosperitas Baltica“ jis išnuomotas iki 2097 metų.

Prekybos centras CUP

Tinklapyje cup.lt nurodoma, kad prekybos centre veikia įvairios parduotuvės, pavyzdžiui, „Bags & More“, „Bottlery“, „Candy Pop“, „Danija“, „Deichman“, „Drogas“, „Eurokos“, „Eurovaistinė“, „Kristiana“, „Lelija“, „Maxima“, „Narvesen“, „Pepco“, „Pigu.lt“, „Rūta“, „Skonis ir kvapas“, „Topo centras“, „Vynoteka“, „Žana“ ir kitos.

Taip pat šiuo adresu galima rasti restoranų, tai – „Can Can Pizza“, „Grill London“, „Hesburger“, „La Crepe“, „Mažoji Ragainė“, „Sushi City“ ir kiti.

2021 metais „Prosperitas Baltica“ gavo 3,839 mln. eurų pardavimo pajamų, uždirbo 584 tūkst. eurų grynojo pelno.

„Sodros“ duomenimis, rugpjūčio 8 dieną įmonė turėjo 16 darbuotojų, kuriems birželį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 2514,73 euro (apie 1534 eurai „į rankas“).

„Nepertraukiamai teikiame paramą Ukrainos žmonėms. Nuo karo pradžios esame skyrę 30 tūkst. eurų paramą Lietuvos Raudonajam Kryžiui ir suteikę pagalbą daiktais karo pabėgėliams. Taip pat nuolat atveriame erdves šiai ir kitoms paramą Ukrainai renkančioms organizacijoms“, – dar sakė O. Nevinskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją