Taip tvirtinama DELFI atsiųstame šį prekybos centrą valdančios bendrovės „Bilaro Limited“ akcininko „Tesarus OÜ“ valdybos narės Ilonos Guobytės komentare.

„Šio prekybos centro Airijoje nuosavybė yra asmeninis N. Numavičiaus projektas bei investicija. Tai nėra „Maxima“ grupės įmonių verslo dalis. Kadangi įsigyti prekybinio nekilnojamo turto bei tokiu būdu ištirti ten egzistuojančią rinką buvo N. Numavičiaus idėja - „Shankill“ prekybos centras nebus žymimas „Maxima“ prekiniu ženklu bei nėra šio prekybinio tinklo plėtros į užsienio valstybes dalis“, - teigė ji.

Nerijus Numavičius
I. Guobytė pabrėžia, kad šiuo metu tai yra vienos parduotuvės, nedidelės apimties projektas, kurio tolesni planai bei veiklos plėtra dar neaiškūs.

Pasak jos, prekybos centrą įsigijusi „Bilaro Limited“ su lietuvišku prekybos tinklu „Maxima“ yra susijusi per vieną iš galutinių akcininkų – N. Numavičių.

Tuo metu „Bilaro Limited“ direktorius Airidas Kondratas DELFI sakė, kad prekybos centras Dubline duris atvers po Naujųjų metų.

„Parduotuvė bus orientuotą į šviežią, geros kokybės maistą. Parduotuvės prekinio ženklo kūrimo procesas vis dar vyksta ir apie jį galėsime paskelbti per artimiausią mėnesį“, - atsakyme DELFI teigė „Bilaro Limited“ direktorius A. Kondratas.

„Shankill“ prekybos centrą Dubline ši įmonė įsigijo prieš dvejus metus. Nuo pavasario jame intensyviai vykdomi rekonstrukcijos darbai, kuriems pasibaigus ketiname prekybos centre atidaryti maisto prekių parduotuvę.

Pasak A. Kondrato, bendros investicijos į prekybos centro rekonstrukciją ir parduotuvę sieks iki 8,5 milijonų eurų.

„Apie tolesnę veiklą Airijoje šiuo metu dar anksti kalbėti. Koncentruojamės į prekybos Airijoje koncepcijos kūrimu bei pirmosios parduotuvės atidarymą. Manome, kad mūsų pagrindiniai konkurentai bus prekybos centrai, veikiantys aplinkinėje teritorijoje“, - teigė A. Kondratas.

DELFI primena, kad Airijos dienraštis  „The Irish Times“ rašė, kad „Bilaro“ įmonė siejama su lietuvių prekybos centrų tinklu „Maxima“, turinčiu 30 tūkst. darbuotojų, dirbančių 500 prekybos centrų Baltijos valstybėse, Bulgarijoje ir Lenkijoje. Pastarojoje prekyba vykdoma „Aldik“ pavadinimo prekybos centruose. Pati „Maxima" neigia sąsajas su minėtu projektu.

Kadaise „Shankill“ priklausė „Select Retail Holdings“ (SRH). Šio konsorciumo veikloje dalyvavo ir Bernardas McNamara, taip pat jam priklausė „Superquinn“, kuris 2011 m. buvo parduotas „SuperValu“ valdančiai „Musgrave“ įmonei.

„Bilaro“ Pastarąją įmonę valdo du lietuviai – „Agile Investment“ dirbantys A. Kondratas ir Aurimas Zimnickas. „Agile Investment“ – tai „Maxima“ investicinė įmonė, kuriai taip pat priklauso „Supersol“ Ispanijoje.

Pasak Airijos žiniasklaidos, kalbama, kad lietuviai neketina sustoti, o „Shankill“ nebus vienintelis prekybos centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)