Nidoje veikianti „Maxima” parduotuvė žiemą ir vasarą skiriasi kaip diena ir naktis. Šaltuoju sezonu joje apsiperka tik vietos gyventojai, nebent kartais užsuka iš Kaliningrado atvykę svečiai.

Vasarą čia visuomet juntamas šurmulys. Mat į ją užsuka ne tik į šį Lietuvos kurortą atvykę poilsiautojai, bet ir vietos kavinių darbuotojai, kuriems staiga ko nors pritrūksta.

„Taip jiems patogiau nei gabenti prekes iš Klaipėdos. Žiemą į šią parduotuvę prekės pristatomos kas antrą dieną ar porą kartų per savaitę. Vasarą prekes vežame kasdien, nes nuperkama iki 6 kartų daugiau nei žiemą”, – lygino „Maxima” tinklo atstovė Olga Malaškevičienė.

Vilniaus ar Kauno prekybos centruose pirkėjų antplūdis prasideda tik prieš savaitgalius, ypač ilguosius. Tuomet iš jų su pilnais vežimais išrieda iškylautojai, skubantys prie ežerų ar upių.

Pirkėjai miestuose daugiau perka produktų, skirtų maistui gaminti namuose, buities prekių namams, o prie jūros ir ežerų esančių miestų parduotuvėse sezono metu klesti prekyba produktais, kuriuos patogu imti į iškylas. Iš laisvalaikio prekių populiariausios yra maudynėms ir aktyviam laisvalaikiui skirtos prekės. Šiemet „Iki” 70 proc. daugiau pardavė badmintono rakečių rinkinių, 3 kartus daugiau paplūdimio šlepečių, išaugo prekyba kamuoliais, žaislais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)