„Nors viso karantino metu prekybos vietose stebime perpus mažesnius srautus, artėjant šventiniam savaitgaliui norime paraginti žmones būti sąmoningais ir šventinio pirkinių krepšelio nepasilikti paskutinei dienai. Kviečiame žmones pirkinius susiplanuoti iš anksto ir į parduotuvę vykti darbo dienomis, kai srautai mažesni“, – sako Rūta Vainienė, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) direktorė.

Pasak asociacijos vadovės, prekybininkai yra pasiruošę galimam didesniam pirkėjų srautui šiomis dienomis. Bus laikomasi numatytų griežtų srautų ribojimo reikalavimų, todėl yra tikimybė, kad padidėjus lankytojų srautui, pirkėjų gali būti prašoma palaukti. Kad to pavyktų išvengti, gyventojai kviečiami anksčiau susiplanuoti pirkinius ir į prekybos vietas vykti, kai srautas mažesnis. Ryte srautas mažesnis nuo 8 iki 10 val., vakare – nuo 20 iki 22 val. Taip pat prašoma į parduotuvę vykti vienam šeimos atstovui.

Asociacija taip pat primena, kad didieji prekybos tinklai balandžio 4 d., pirmąją Šv. Velykų dieną, nedirbs.

„Prekybininkai jau ne pirmus metus suteikia galimybę savo darbuotojams pailsėti, pavasario šventę sutikti su savo artimiausiais žmonėmis. Šiemet darbuotojams buvo ypač sudėtingi metai, visos pandemijos metu jie rodė drąsą ir aprūpino Lietuvos žmones svarbiausiomis prekėmis, esame labai dėkingi jiems“, – pažymi LPĮA vadovė.

Visose prekybos vietose karantino metu taikomi sugriežtinti higienos reikalavimai: reguliariai dezinfekuojami dažnai liečiami paviršiai, pirkinių krepšeliai ir vežimėliai, taip pat pagerinta patalpų ventiliacija. Parduotuvėse yra įrengtos dezinfekcinių skysčių stotelės, skirtos ir darbuotojams, ir pirkėjams. Taip pat vykdoma teisingo kaukių dėvėjimo kontrolė.

LPĮA primena, kad svarbus ne tik prekybininkų įdedamas darbas, bet ir žmonių atsakingumas. Todėl pirkėjai raginami atsakingai laikytis numatytų saugumo reikalavimų: taisyklingai dėvėti kaukę, laikytis saugaus atstumo kitų klientų atžvilgiu, nesibūriuoti, dažniau dezinfekuotis rankas. Patariama vengti kontaktų, naudotis savitarnos kasomis, atsiskaityti banko kortele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)