„Derybos vyksta intensyviai, derėjomės penkias dienas iš penkių šią savaitę ir iš jų turėjome dvi gana produktyvias ir efektyvias derybų dienas. Kitos buvo galimos laikyti, kaip žingsnis atgal. Vienas iš tokių žingsnių atgal yra ir šiandienos derybos“,– žurnalistams teigė D. Aleknavičius.

VVT direktorius pridėjo, kad problema kyla iš nesutarimo dėl ilgamečių VVT vairuotojų algų, kadangi šiuo klausimu profsąjunga reikalauja daugiau finansinių resursų, nei VVT yra pasiruošusi skirti.

„Vakar išsiskyrėme su tam tikrais kompromisiniais pasiūlymais. Pateikėme kompleksinį pasiūlymą ir atsižvelgimui labiau į stažą, atsižvelgiant ir į ilgamečių darbuotojų lūkesčius, tai yra padidinti stažo priemoką ir tą pasiūlymą pateikėme. Profesinė sąjunga šiandieną grįžo su padidintais finansiniais reikalavimais“, – tikino jis.

D.Aleknavičius tvirtino, kad tolimesnis algų pakėlimas būtų sudėtingas, kadangi įmonė jau yra skyrusi visas įmanomas šiuo klausimu lėšas algų kėlimui.

„Įmonė maksimaliai skyrė lėšas atlyginimų padidinimui, tiek ir 10 proc. visiems, tiek ir 20 proc. vairuotojams. Ir tas mūsų pateiktas kompromisinis pasiūlymas buvo virš bendro padidinimo. Profesinė sąjunga reikalauja dar daugiau“, – tikino jis.

ELTA primena, kad pirmadienį prasidėjo neterminuotas „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) darbuotojų streikas. Skaičiuojama, kad streike dalyvauja apie 35 proc. VVT vairuotojų.

VVT teigimu, streikuojančiųjų darbuotojų skaičius nuo darbo savaitės pradžios iki dabar išlieka arti 500. Tiksliais duomenimis, penktadienį buvo lygiai 472 streikuojantys vairuotojai.

Savaitgalį vairuotojų streikas tęsis

„Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) vadovybei ir profesinei sąjungai nerandant sutarimo, savaitgalį tęsis VVT vairuotojų paskelbtas neterminuotas streikas.

Nors VVT streiko ir savaitės derybų apžvalgos spaudos konferencijos metu buvo išreikštas noras pratęsti derybas penktadienio popietę, antras derybų etapas neįvyko.

Pagal teismo nutartį VVT ir profesinės sąjungos atstovai, atsakingi už streiko organizavimą, turi užtikrinti ne mažiau kaip 50 proc. minimalių paslaugų teikimą miestiečiams. Kilus grėsmei dėl šios nutarties neįvykdymo, profesinė sąjunga įsipareigojo bendrovei nedelsdama reaguoti į susidariusią situaciją ir garantuoti reikiamą skaičių darbuotojų, kad būtų susisiekimas mieste keleiviams būtų užtikrintas.

VVT sostinėje aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: penkis greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Nuo ketvirtadienio užtikrintas 50 proc. autobusų ir daugiau nei 50 proc. troleibusų kursavimas.

Streikas turėjo vykti spalio mėnesį, bet buvo atidėtas, nes buvo pasiektas susitarimas nuo lapkričio vidurio VVT darbuotojų atlyginimą kelti 10 proc. Bet nebuvo sutarta dėl reikalavimo įtraukti darbo apmokėjimo sistemą į kolektyvinę sutartį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)