Reaguodami į pranešimus, esą šis mokestis bus sumažintas iki 67 proc., kad jis negalios pajamoms, gautoms ne iš atlyginimo, ir kad sutuoktiniai jį mokės tik nuo bendrų pajamų, didesnių kaip 2 mln. eurų, pareigūnai ketvirtadienio vakarą tvirtino dar nepriėmę jokio sprendimo, kam ir kaip šis mokestis bus taikomas.

Pareigūnai pripažino, kad Eliziejaus rūmuose ir Finansų ministerijoje svarstoma „daugybė scenarijų“, koks bus šis mokestis, kai jis įsigalios nuo kitų metų pradžios. Sprendimą reikia priimti per dvi savaites, prieš tvirtinant 2013 metų biudžetą.

Tačiau vyriausybė pasiryžusi rasti jos gerą vardą gelbėjantį būdą, kaip išsaugoti 75 proc. dydžio mokestį. „Bus taikomas 75 proc. tarifas“, - sakė vienas pareigūnas.

F. Hollande`o pažadai taikyti šį mokestį metinėms pajamoms virš 1 mln. eurų (3,4 mln. litų) buvo vienas populiariausių jo rinkimų kampanijos žingsnių, kuris per prezidento rinkimus gegužės mėnesį padėjo jam nugalėti savo priešininką, centro dešiniųjų atstovą Nicolas Sarkozy.

Prancūzijos verslo lyderiai pastarosiomis savaitėmis sustiprino spaudimą F. Hollande`ui sumažinti šį mokestį, teigdami, kad jis paskatins daug uždirbančių asmenų emigraciją ir atbaidys užsienio investuotojus bei valdytojus, svarstančius atvykti į Prancūziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)