„Total“ įsipareigojo būti projekto operatore, kontroliuojančia 50,12 proc. dalies. Bendrovei „Petropars“, antrinei NIOC įmonei, priklausys 19,9 proc., Kinijos korporacijai „China National Petroleum Corporation“ (CNPC) – 30 proc.

Telkinio eksploatavimas numatytas dviem etapais. „Total“ vertinimu, pirmasis etapas kainuos du milijardus dolerių. Dujų gavybos apimtis telkinyje vertinama apie 51 mln. kubinių metrų dujų per parą, arba 370 tūkst. barelių naftos ekvivalento per parą. Dujos iš telkinio bus transportuojamos į Irano dujų paskirstymo tinklą.

Nors sankcijos Teheranui, susijusios su šalies branduoline programa, jau atšauktos, užsienio bendrovės, įskaitant britų BP ir Italijos „Eni“, neskuba investuoti į Irano naftos sektorių, nes vis dar neturi pakankamos informacijos nei apie geologines telkinių savybes, nei apie sutarčių sąlygas.

„Total“ eksploatuos telkinį pagal Irano įstatymus ir tarptautines normas, pareiškė „Total“ vadovas Patrick Pouyanne, pažymėdamas, kad bankai nefinansuos investicijų į projektą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)