Daugiau kaip 20 tūkst. viešbučio kambarių Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Indonezijoje valdanti „Mantra“ pareiškė, kad pasiūlyta akcijos kaina sudaro 3,96 Australijos dolerio grynaisiais ir šia kaina įmonės vertė siekia 1,17 mlrd. Australijos dolerių.


„Mantra“ leido „Accor“ atlikti išsamų patikrinimą ir nustatyti, ar gali būti susitarta dėl sandorio, kuriam „Mantra“ valdyba galėtų vienbalsiai pritarti“, – pareiškė Australijos įmonė.


Pasak „Mantra“, „diskusijos dar nebaigtos ir tam, kad šalys galėtų pasirašyti privalomus sandorio dokumentus, turi būti įvykdytos tam tikros sąlygos“. Tai, be kita ko, yra reguliavimo institucijos leidimas ir įmonių valdybų pritarimas pasiūlymui.


„Mantra“ akcijų kursas pirmadienį pašoko 16,87 procento.


Daugiau kaip 5,5 tūkst. darbuotojų turinti Australijos įmonė valdo įvairų nekilnojamąjį turtą, įskaitant kurortus ir prižiūrimus butus, su trimis prekių ženklais: „Peppers“, „Mantra“ ir „BreakFree“.


Birželio 30 dieną pasibaigusiais finansiniais metais „Mantra“ grynasis pelnas sudarė 45,6 mln. Australijos dolerių ir buvo 22,7 proc. didesnis negu metais anksčiau.


„AccorHotels“ valdo viešbučių tinklus „Sofitel“, „Pullman“, „Novotel“, „Mercure“ ir „Ibis“. Visame pasaulyje ji valdo 4,2 tūkst. viešbučių, kuriuose įrengta 600 tūkst. kambarių.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją