Duomenys rodo, kad Prancūzijai pavyko išvengti techninės recesijos (kai BVP mažėja du ketvirčius iš eilės) - antrąjį metų ketvirtį šalies ekonomika susitraukė 0,1 proc. Prancūzijos BVP jau antrus metus svyruoja ties nuline augimo riba - ketvirtąjį 2011 m. ketvirtį ir pirmąjį 2012 m. ketvirtį buvo užfiksuotas nulinis augimas.

Kaip pažymi AP, rinkos analitikai nesitikėjo, kad trečiąjį metų ketvirtį Prancūzijos ekonomika augs, nes dabartinis šalies Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ne kartą tvirtino ketinantis mažinti biudžeto deficitą taupydamas ir didindamas dalį mokesčių, o tai neišvengiamai turėtų susilpninti ekonominį aktyvumą šalyje.

Daugelis ES šalių skelbė, kad šiais metais išgyvena vadinamąją „dvigubą recesiją“, tai yra antrąją recesiją per pastaruosius kelerius metus. Iš didžiųjų ekonomikų tik Didžioji Britanija nuo pat aštuntojo dešimtmečio nėra susidūrusi su „dviguba recesija“. Išsikapstyti iš jos Didžiajai Britanijai padėjo Olimpinės žaidynės.

Europos Komisijos duomenimis, 2012 metais euro zonos BVP susitrauks 0,4 proc., o 2013 metais prognozuojamas 0,1 proc. augimas, ir tai faktiškai reiškia, kad valiutos bloko ekonomika svyruos ties stagnacinio augimo riba mažiausiai kelis ketvirčius.