Whirlpool“, „Electrolux“, „Bosch“, „Indesit“, „Candy Hoover“ ir „Eberhardt Freres“ skirtos baudos už susitarimus padidinti skalbimo mašinų, šaldytuvų ir orkaičių kainas, teigė konkurencijos tarnyba.

Kadangi šių įmonių buitinės technikos rinkos Prancūzijoje dalis sudaro net 70 proc., kartelis turėjo didžiulę įtaką pardavėjų ir vartotojų kainoms, pažymėjo konkurencijos tarnybos vadovė Isabelle de Silva. Jos teigimu, bendrovės neprieštaravo baudoms ir kai kurios net atsiprašė tarnybos dėl tokio elgesio.

Tarnybos tyrimas parodė, kad įmonės susitarė dėl prekių kainų 2006 ir 2009 metais. Bendrovės susitarė jų atstovams susitikinėjant prabangiuose Paryžiaus restoranuose, kaip „La Duree“ ir „Corona Imperial“.

Tyrimas dėl kartelio buvo pradėtas 2012 m. po to, kai Prancūzijos institucijos gavo vidaus informatorių pranešimus. I. de Silva tikino norinti, kad vyriausybė pasiūlytų „kokį nors atlygį“ vidaus informatoriams, pranešusiems apie kartelį.

„Whirlpool“ buvo skirta pati didžiausia bauda - 56 mln. eurų. „Electrolux“ ir „Indesit“ skirtos baudos sudarė atitinkamai 48 ir 46 mln. eurų. Tuo tarpu „Candy Hoover“ skirta bauda siekė 15 mln. eurų, o „Eberhardt Freres“ - vos 1 mln. eurų.

„Bosch“ bauda buvo sumažinta apie 80 proc., iki 23 mln. eurų, po to, kai įmonė sutiko bendradarbiauti su tyrėjais.

Tai yra didžiausios tokios baudos, skirtos konkurencijos tarnybos Prancūzijoje šiemet. Visų laikų didžiausia bauda dėl kartelio Prancūzijoje buvo skirta grožio priemonių įmonėms 2014 m. Bauda siekė net 951 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)