„Suformavome stiprią ir aktyvią komandą. Visi viceprezidentai yra gerai žinomi, savo sritį išmanantys žmonės. Lietuvai vienas iš labai svarbių tikslų šalies ekonomikos atstatymui pokriziniu laikotarpiu turėtų būti siekis išsaugoti ir sustiprinti įmonių tarptautinį konkurencingumą.

Tikiu, kad veikdami kartu ir pasitelkę mūsų visų turimą patirtį ir kompetencijas siūlysime savo sprendimus valdžios institucijoms ir sprendimų priėmėjams. Tai yra puiki galimybė mums visiems kartu sutelkti savo jėgas, ieškant kelių, užtikrinančių, kad ekonominė politika taptų valstybės politikos ašimi“, – pranešime cituojamas LPK prezidentas.

Naujaisiais organizacijos viceprezidentais tapo: Panevėžio krašto pramonininkų asociacijos prezidentas Mantas Gudas, Lietuvos biotechnologų asociacijos prezidentas Tomas Andrejauskas, advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ vadovaujantysis partneris Rolandas Valiūnas ir Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacijos prezidentas Martynas Nagevičius.

Savo pradėtus darbus ir toliau tęs: Romas Austinskas, LINAVA prezidentas, Dalius Gedvilas, Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas, Ramūnas Miliauskas, Achemos generalinis direktorius, Alvydas Stulpinas, Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas, Evalda Šiškauskienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė, Arūnas Laurinaitis, Verslo Tarybos pirmininkas ir Gintaras Kvietkauskas, LINPRA prezidiumo narys.

Kiekvienas iš viceprezidentų yra atsakingas ir už tam tikrą veiklos komitetą. Šiai kadencijai prezidentas pasiūlė suformuoti 11 komitetų. Šiuo metu LPK pradės veikti Darbo ir socialinės politikos bei žmogiškųjų išteklių, Transporto, infrastruktūros ir logistikos, Tarptautinės politikos ir ES reikalų, Energetikos ir klimato kaitos, Aplinkosaugos ir žiedinės ekonomikos, Korporatyvinių reikalų ir teisės, Regioninės politikos, Švietimo politikos, Inovacijų, mokslinių tyrimų ir technologijų, Ekonomikos ir verslo aplinkos komitetai. Kiekvienam iš jų vadovaus vienas iš organizacijos viceprezidentų.

„Koronaviruso ir „Brexit“ pasekmės, ekonomikos lėtėjimas, prekybos karai ir ES formuojama nauja darbotvarkė – Lietuvą šie pokyčiai taip pat palies neišvengiamai. Pastarųjų metų spartų ekonomikos augimą Lietuvoje sustabdė COVID-19 pandemijos neigiamas poveikis, kurį dar ilgai jaus ne tik daugelis pramonės ir verslo įmonių, bet ir visa ekonomika. Komitetus formavome, atsižvelgdami į visus šiuos laukiančius iššūkius“, – teigia V. Janulevičius.

LPK prezidentas pasveikino tris naujas prie organizacijos prisijungusias šakines asociacijas: Inovatyvios farmacijos pramonės asociaciją, Biodegalų asociaciją, Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederaciją.

Prie LPK taip pat prisijungė trys šakinės asociacijos: Inovatyvios farmacijos pramonės asociacija, Biodegalų asociacija, Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacija.