Atstumas – vienodas

Ilsėtis Latvijos vandens parke įpratę klaipėdiečiai skeptiškai vertino analogiško atrakcionų komplekso atsiradimą Lietuvos kurorte, kurį nuo uostamiesčio skiria apie 345 kilometrai. Esą kur kas patogiau ir pigiau vykti į Jūrmalos „Livu“ vandens parką.

Bilietai į šį atrakcionų parką išties kainuoja pigiau. Už keturias pramogų valandas suaugusiajam tenka mokėti apie 60 litų, vaikui – 45 litus. Visą dieną „Livu“ komplekse galima pramogauti atitinkamai už 75 ir 50 litų.

Druskininkų vandens parko įkainiai – didesni. Pasinaudoti pirčių ir vandens pramogų komplekso paslaugomis naujajamevandens parke suaugusiam kainuoja 79 litus už keturias valandas ir 99 litus už visą dieną. Vaikui, priklausomai nuo amžiaus ir vandens parke praleistų valandų, pramogos kainuoja nuo 26 iki 57 litų.

„Tačiau klysta manantys, kad Jūrmala – arčiau už Druskininkus. Nuo Klaipėdos iki šio Latvijos kurorto kilometrų tiek pat, kiek iki Druskininkų, tačiau vykti per sieną tenka remontuojamais, siaurais keliais. Važiuoti autostrada, be abejo, kur kas greičiau“, - įsitikinusi keliones organizuojančios bendrovės „Grūda“ Klaipėdos filialo direktorė Natalija Pilibavičienė.

Užsuks į Grūto parką

Nors kol kas ši kelionių agentūra organizuodavo keliones tik į „Livu“ vandens parką, netrukus klaipėdiečių grupės ilsėtis vyks ir į Druskininkus. Jau suformuotos kelios turistų grupės, jų, N.Pilibavičienės prognozėmis, ateityje turėtų būti dar daugiau.

„Puikiai žinau poilsiautojų psichologiją – kol neišbandys naujovės, nenusiramins“, - mano ji.

N.Pilibavičienė nepastebėjo, kad po Druskininkų vandens parko atidarymo, vykusio paskutinėmis praėjusių metų dienomis, labai sumažėtų norinčiųjų keliauti į Jūrmalą. Apie 70 litų kainuojančios vienos dienos kelionės į Rygą, užvažiuojant į „Livu“ vandens parką, dar užsakomos.

„Tačiau klaipėdiečiai vis dažniau teiraujasi, kada galės nuvykti ir į Druskininkus. Į maršrutą žadame įtraukti ir apsilankymą piliavietėse, Grūto parke“, - sakė „Grūdos“ vadovė.

Tokios kelionės kaina svyruos nuo 50 iki 60 litų – priklausomai nuo susirinkusios grupės dydžio. Už pramogas atrakcionų parke poilsiautojai turės susimokėti patys.

Nesurenka grupių

Keliones į „Livu“ vandens parką organizuojančiam Lietuvos studentų ir jaunimo kelionių biuro Klaipėdos skyriui šiomis dienomis turistus tenka nuvilti – nesusirenka keliautojų grupės, todėl pramogų Latvijoje agentūra vis dažniau atsisako.

Prieš tai 65 litus kainavusios kelionės, kurios trukdavo vieną dieną – paprastai šeštadienį, buvo itin populiarios.

„Tikrai jaučiame norinčiųjų sumažėjimą. Klaipėdiečiai nori išbandyti Druskininkų vandens parką. Tačiau manau, kad tai – laikina. Įvertins ir atsirinks“, - teigė biuro turizmo vadybininkė Ingrida Domarkienė.