Antradienį Seimas atmetė rezoliuciją dėl nepasitikėjimo V. Vasiliausku. Po to S. Jakeliūnas DELFI teigė ketinąs kreiptis į įvairias institucijas, kad jos pateiktų savo vertinimus.

„Svarbu, kad jau yra išsakytas vertinimas, ir raginimas galioja. Visi kiti keliai išlieka – teisinis vertinimas taip pat. Svarstysiu galimybę kreiptis į prokuratūrą dėl klaidinančios informacijos pateikimo Biudžeto ir finansų komitetui.

Taip pat bus kreipiamasi į Europos centrinį banką, yra išversta medžiaga su tais išsireiškimais. Manau, kad ta institucija turi atlikti kažkokį moralės vertinimą, jei matys, kad reikia. Taip pat galbūt jau po antrojo rinkimų turo, žinodamas, kas yra naujasis išrinktas prezidentas, taip pat kreipsiuosi, kad įvertintų galimybę pradėti jau oficialų V. Vasiliausko atstatydinimą“, – sakė S. Jakeliūnas.

Politikas dar negalėjo tiksliai pasakyti, kieno vardu būtų rašomi tie kreipimaisi.

„Mes pasvarstysime komisijoje, komitete. Ir alternatyvos yra arba komiteto vardu, arba kelių Seimo narių vardu, tame tarpe tų, kurie dalyvauja tiriamajame darbe“, – sakė S. Jakeliūnas.

Koalicijos partneriai balsavo laisvai

Balsavimą dėl rezoliucijos lėmė 5 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos koalicijos partnerių socialdarbiečių pasirinkimas pasisakyti „prieš“. Galutiniai balsavimo rezultatai parodė, kad 47 Seimo nariai rezoliucijai pritarė, 51 nepritarė, 1 susilaikė.

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija turi 11 narių. Jos pirmininkas Andrius Palionis sakė, kad frakcija balsavo laisvai.

„Kas valgė, kas ką darė. Laisvai, realiai gi buvo kai kurie ir pasirašę po projektu, bet Gediminas Kirkilas, man atrodo, yra pas Vytautą Šerėną (į laidotuves – DELFI) išvažiavęs“, – komentavo jis.

A. Palionis aiškino, kad jam keistai atrodo situacija, kai rezoliucija teikiama komitetui dar nebaigus darbo. Jis pats balsavo prieš rezoliuciją.

„Realiai esu pats šitoje laikinojoje komisijoje, kur yra pavesta Biudžeto ir finansų komitetui, ir kažkaip labai keistai atrodo, kai mes vidury klausimo teikiame rezoliuciją. Kiek iš praktikos – tai sulaukiame visos informacijos iš Lietuvos banko, ką jis pažadėjo dar gegužę pateikti visą likusią, tada prašome atsakymo į klausimą, kurį uždavė Seimo posėdžių salėje ir suformulavo mūsų komisija, ir tada rekomenduojame, ką daryti. O dabar vidury, kai nežinome galutinės išvados, sprendžiame tokius dalykus“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)