Kaip nurodo ministerija, tyrimas pradedamas susipažinus Valstybės kontrolės tyrimu „Dėl reikšmingų teisės aktų pažeidimų Valstybinės mokesčių inspekcijos mokesčių fonde“.

Šį tyrimą atlikti ir pateikti išvadas pavesta ministro įsakymu sudarytai tarnybinio nusižengimo tyrimo komisijai.

Cituojamos Valstybės kontrolės išvados, kad inspekcija, tvarkydama mokesčių fondo buhalterinę apskaitą ir kurdama Mokesčių apskaitos informacinę sistemą bei paskirstydama į biudžeto pajamų surenkamąsias sąskaitas gautas mokesčio įplaukas, pažeidė kelių įstatymų, Vyriausybės nutarimų bei kitų norminių teisės aktų nuostatas.

Valstybės kontrolė įpareigojo finansų ministrą įstatymų nustatyta tvarka pažeidimus padariusius asmenis patraukti tarnybos ar drausminėn atsakomybėn.

Mokesčių inspekcija teigia, kad nesutinka su su Valstybės kontrolės sprendimu dėl mokesčių fondo nurodytais neatitikimais, tačiau bendradarbiaus su Finansų ministerija šiai atliekant tyrimą dėl Valstybės kontrolės paskelbtų išvadų.

Pasak inspekcijos, ji jau įgyvendina Valstybės kontrolės išvadose nurodytas rekomendacijas ir per mėnesį planuoja 70 proc. jų baigti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)