Centras turėtų iškilti 2022 metų paskutinį ketvirtį, investicijos į jį sieks 34 mln. eurų. Pastate bus administraciniai ir gaminių projektavimo biurai, laboratorijos bei gamybinės linijos. Jame planuojama įdarbinti apie 500 darbuotojų.

„Pirmiausia čia bus surenkami 4G ir 5G mobilaus ryšio maršrutizatoriai, bet turime planų čia gaminti ir elektromobilių įkrovimo stoteles bei telemedicinos prietaisus. O jei pavyks surasti pakankamai programuotojų ir elektronikos konstruktorių, tuomet čia galės gimti ir nauja verslo niša“, – pranešime sakė „Teltonikos“ prezidentas Arvydas Paukštys.

Vasarą centre buvo įdarbinti pirmieji darbuotojai – elektronikos prietaisų surinkėjai-pakuotojai, projektų paruošimo operatoriai, sandėlio ir vidinės logistikos koordinatoriai, litavimo operatoriai ir elektronikos prietaisų testuotojai.

Kovo mėnesį „Teltonika“ Vilniuje, Liepkalnyje, ketina pradėti statyti 65 tūkst. kv. metrų bendro ploto laboratorijų ir biurų kompleksą „Teltonika High-Tech Hill“, taip pat elektronikos gamyklą su 700 darbo vietų. Į projektą bendrovė per trejus metus ketina investuoti virš 220 mln. eurų.

90 mln. eurų vertės „Teltonika High-Tech Hill“ žadama statyti ir Kaune, Aleksote, čia būtų įdarbinta apie 1 tūkst. žmonių. Be to, vasarą Saltoniškių gatvėje pradėtos 26 mln. eurų vertės grupės pagrindinės būstinės statybos.

„Teltonika IoT Group“ praėjusiais metais gavo 102 mln. eurų konsoliduotų pajamų, o jos grynasis pelnas siekė 11,6 mln. eurų. A. Paukštys prognozuoja, kad šiemet grupės apyvarta sieks 215 mln. eurų, o pelnas išaugs iki 50 mln. eurų.

Grupėje šiuo metu dirba apie 2 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)