„Šiandien Lietuvos verslams, nukentėjusiems nuo karo pasekmių, jau turime dvi veikiančias pagalbos priemones – garantijas ir paskolas, kurioms gavome pritarimą iš Europos Komisijos. Taip pat esame paruošę ir kitų finansinių instrumentų INVEGOJE, kuriomis kviečiame aktyviai naudotis“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Tiesioginės paskolos bus teikiamos smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams bei didelėms įmonėms. Paskolas galės gauti verslai, kurie atitinka bent vieną iš trijų sąlygų. Pavyzdžiui, jeigu gamtinių dujų tiekimo, šilumos tiekimo ir elektros energijos tiekimo paslaugų sąnaudos sudaro ne mažiau kaip 8 proc. metinių įmonės sąnaudų (pagal 2021 m. duomenis) arba jeigu vykdoma viena iš ekonominių veiklų patenka tarp itin paveiktų sektorių, kurie nurodyti Europos Komisijos komunikato I priede.

Paskolą taip pat bus galima gauti, jeigu vykdomo eksporto į Ukrainą ar importo iš jos dalis ir (ar) importo iš Rusijos ir (ar) Baltarusijos dalis sudaro ne mažiau kaip 25 proc. bendro įmonės importo ar eksporto (įskaitant ir su ES šalimis) dalies nuo 2021 m. sausio 1 d. iki 2021 gruodžio 31 d.

Maksimali paskolos trukmė – 3 metai apyvartinėms ir 6 metai investicinėms paskoloms. Paskolos bus teikiamos iki 2022 m. gruodžio 31 dienos.

„Suprasdami susiklosčiusią ekonominę situaciją, esame pasiruošę padėti verslui, teikdami taip vadinamas karo paskolas, – teigia INVEGOS generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas. – Nors šiuo metu paraišką gauti paskolą bus galima pateikti iki lapkričio 11 dienos, tikimės, kad iki 2022 metų pabaigos galiojantis laikinasis Europos Komisijos komunikatas bus pratęstas ir turėsime galimybę reikšmingai pratęsti šių paskolų teikimo laikotarpį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją