Antradienį fondo atidarymo renginyje dalyvaus ir jo veiklą pristatys finansų ministras Vilius Šapoka, ekonomikos ir inovacijų ministras ministras Rimantas Sinkevičius, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, Valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA) generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Tarp fondo uždavinių – ekonomikai svarbių sektorių išsaugojimas ir paruošimas atsigavimui, kapitalo rinkos skatinimas, institucinių investuotojų pritraukimas, investicinės grąžos fondo dalyviams siekimas.

Skelbta, jog fondas veiks kaip komanditinė ūkinė bendrija, o jos komanditorė bus Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi bendrovė „Valstybės investicinis kapitalas“. Fondo veiklai įsteigta ir kita įmonė – Finansų ministerijos valdoma VIVA. Valstybė į pastarosios įmonės kapitalą investuoja 1 mln. eurų, o į pirmosios – 100 mln. eurų.

Numatyta, kad Vyriausybė pradžioje investuos 100 mln. eurų ir garantuos iki 400 mln. eurų vertės obligacijų, kurios bus išleistos papildomoms lėšoms į fondą surinkti. Tikimasi, jog dar 500 mln. eurų bus pritraukta į fondą iš privačių investuotojų. EK gegužę pritarė šiai Lietuvos valstybės pagalbos schemai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)