„Jeigu įvyktų prekybinis karas, katastrofa neišvengiama. Tai sukeltų masinį nedarbą ir pasaulio ekonomikos recesiją (...). Ypač Vokietijai, orientuotai į eksportą, tai būtų katastrofa“, – pareiškė PPO vadovas.

R. Azevedo teigimu, jeigu naujoji JAV administracija įves papildomus muitus, taip pažeisdama PPO normas, organizacija į tai sureaguos.

„Kai šalis – organizacijos narė – pažeidžia taisykles, PPO privalo spręsti konfliktus“, – sakė jis.

Tačiau R. Azevedas pabrėžė, kad kol kas „nėra požymių“, jog JAV prezidentas Donaldas Trumpas svarstytų šalies pasitraukimo iš PPO perspektyvą.

Perrinktas antrajai ketverių metų kadencijai

Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) generalinis direktorius Roberto Azevedo perrinktas antrajai kadencijai, kuri prasidės nuo 2017 m. rugsėjo 1 d., teigiama organizacijos pranešime spaudai.

„PPO nariai vienbalsiai sutiko paskirti R. Azevedo organizacijos generaliniu direktoriumi antrajai kadencijai“, – teigiama pranešime spaudai.

R. Azevedo dar 2016 m. lapkričio 3 d. rašytame laiške, adresuotame PPO nariams, patvirtino esąs pasirengęs likti antrajai kadencijai. Besibaigiant atrankai, gruodžio 31 d. duomenimis, jis buvo vienintelis kandidatas, iškeltas į šį postą.

Perrinktas R. Azevedo padėkojo PPO narėms už palaikymą. Jis sakė tikįs, kad PPO žengia teisingu keliu.

„Mūsų pasiekimai pastaruosius kelerius metus nemaži. PPO šiandien yra stipresnė nei 2013-aisiais. Bet mes galime nuveikti daug daugiau – ypač smulkesniesiems dalyviams ir tiems, kurie jaučiasi atskirti nuo ekonominių prekybos privalumų. Turime sukruti labiau integracinę prekybinę sistemą. Aš su nekantrumu laukiu bendro darbo su jumis, kad pasiektume šių tikslų“, – cituojami R. Azevedo žodžiai spaudos pranešime.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)