Nuskambėjus antradienio prekybą skelbiančiam varpui, „Dow Jones Industrial Average“ indeksas krito 0,8 proc., iki 24 549,50 punkto. Platusis „S&P 500“ indeksas smuktelėjo 0,7 proc., iki 2 701,38 punkto, o daugiausiai technologijų įmones sąraše turintis „Nasdaq Composite“ krito 0,5 proc., iki 7 395,47 punkto.

Italijos prezidentas Sergio Mattarella blokavo „Penkių žvaigždžių judėjimo“ ir „Lygos“ pasiūlytą vyriausybę bei į šalies politinį gyvenimą įpūtė dar daugiau nežinomybės.

Investuotojai baiminasi, kad po naujų rinkimų populistinės partijos įgaus stipresnį mandatą, o euroskeptiškos nuotaikos Italijoje dar labiau sustiprės.

Be to, rinkoms nerimą kelia ir situacija Ispanijoje, kur šią savaitę bus balsuojama dėl nepasitikėjimo ministru pirmininku Marianu Rajoy'umi.

„Šie įvykiai paskatino nerizikingus prekybininkų veiksmus Europoje, o skeptiškos nuotaikos persikėlė ir į pasaulines rinkas, kurios, be to, dar turi taikytis ir su nežinomybe dėl prekybos, diplomatinių reikalų su Šiaurės Korėja bei dėl stiprėjančio dolerio kylančiais iššūkiais besivystančioms ekonomikoms“, - sakė „Briefing.com“ analitikas Patrickas O'Hare'as.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)