Vien per kovo mėnesį policija patikrino 8137 ūkio subjektus, tame tarpe ir prekybos vietas. 158 ūkio subjektai įspėti, pradėta 14 teisenų dėl nustatytų pažeidimų.

„Prekybos vietų, kaip ir kitų ūkio subjektų, veikla yra tarp policijos prioritetinių veiklos krypčių, užtikrinant karantino režimo kontrolę, ir toliau bus kontroliuojama“, – teigiama pateiktame Policijos departamento komentare.

Paaiškinama, kad ir įprastai, ir Velykų šventės laikotarpiu kontrolė vykdoma atsitiktine tvarka, taip pat reaguojant į gautus pranešimus.

„Prekybos centrai turi užtikrinti, kad žmonės laikytųsi nustatytų ploto, atstumų ir kitų apribojimų prekybos centruose, taip pat, kad žmonės nesusibūriuotų prie įėjimo į prekybos centrus. Policija reaguos į gautus pranešimus, taip pat bus vykdoma atsitiktinė prekybos centrų kontrolė. Dėl nustatytų pažeidimų atsakomybė gali būti taikoma tiek prekybos centrų atsakingiems asmenims, tiek žmonėms“, – įspėja pareigūnai.

Rizika nemenka – dėl karantino reikalavimų nesilaikymo gali būti skiriamos administracinės nuobaudos nuo 1500 iki 6000 eurų. Kita rizika – galimi dar griežtesni ribojimai.

„Rizikuoja tuo, kad padidėjus sergamumui, Vyriausybė vėl gali pradėti taikyti ribojimus prekybos vietoms“, – įspėja parduotuvių savininkus Policijos departamentas.

Karantino reikalavimų kontrolę vykdanti policija Velykoms telkia papildomas pajėgas.

„Šventiniu laikotarpiu, bus sustiprinta ne tik judėjimo tarp savivaldybių kontrolė, bet ir viešųjų erdvių, saviizoliacijos ir ūkio subjektų kontrolė. Pagalbą policijai teiks policijos rėmėjai, Lietuvos policijos mokyklos, PAGD, VSAT, VST, Karo policijos pareigūnai, Lietuvos šaulių sąjungos nariai ir savivaldybių darbuotojai“, – teigiama komentare.

Prašo švęsti namuose, būti kantriems

Policijos departamentas pataria per šventes nevykti į kitas savivaldybes, švęsti Velykas namuose, laikytis atstumų, būti atsakingiems ir pakantiems, išlaukti šį visiems sunkų laikotarpį.

„Bendraujant su pareigūnais ir jiems padedančiais pagalbininkais reikėtų būti kantriems ir supratingiems, net jeigu tektų gaišti laiką transporto spūstyse. Pareigūnai vykdo savo pareigas ir stengiasi apsaugoti gyventojus (o ypač vyresnius ir rizikos grupėse esančius) nuo viruso plitimo ir sunkesnių pasekmių. Visgi vykstantiems dėl svarbių priežasčių reikia turėti vykimo būtinybę patvirtinančius dokumentus, prieš pat postą paruošti juos patikrai, tiksliai atsakinėti į pareigūnų klausimus. Tai padės sumažinti transporto spūsčių ir nesusipratimų tikimybę“, – teigiama komentare.
Policija tikrina išvykstančius iš Kauno

Prekybininkai prašo iš anksto pasirūpinti pirkiniais – sekmadienį parduotuvės nedirbs

Lietuvoje veikiantys didieji prekybos tinklai jau kurį laiką informuoja, kad sekmadienį nedirbs ir ragina pirkėjus iš anksto susiplanuoti savo pirkinius, kad prie parduotuvių nesusidarytų didesnių susibūrimų.

Velykų sekmadienį, balandžio 4-ąją, nedirbs nė vienas didysis prekybos tinklas. Kai kur taip pat bus trumpinamas darbo laikas prieš šią šventinę dieną bei po jos.

Kaip anksčiau skelbta, „Maxima“, „Iki“, „Lidl Lietuva“ parduotuvės sekmadienį nedirbs, o pirmadienį, antrą Velykų dieną, dirbs kaip įprastai. „Norfos“ parduotuvės sekmadienį nedirbs, o dieną prieš šventes ir dieną po jų dirbs trumpiau: šeštadienį iki 20 valandos, o pirmadienį – nuo 9 iki 21 valandos.

Prekybos tinklas „Rimi“ informavo, kad pirmą Velykų dieną nedirbs nei viena „Rimi“ parduotuvė, o antrąją dieną dirbs įprastu grafiku. Tačiau, primenama, kad pratęsus karantiną dalis prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvių dirba trumpesnes darbo valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)