Šio pobūdžio nusikalstamos veikos registruojamos ir šiais metais, todėl tikėtina, kad sukčiai ir toliau mėgins pasipelnyti kitų asmenų sąskaita.

Kaip rašoma policijos pranešime spaudai, prasidėjus šildymo sezonui, gyventojai perka kietąjį kurą namų šildymui ir lengvabūdiškai perveda pinigus, neįsitikinę apie prekių ir pardavėjų tikrąjį egzistavimą. Š. m. rugsėjo mėnesį Alytaus apskrityje jau nukentėjo 6 asmenys (Prienų r. ‒ 2 piliečiai, Lazdijų r. ‒ 2 bei po vieną Alytaus r. ir Varėnoje).

Internetinėse svetainėse radę skelbimą apie parduodamus pjuvenų briketus, asmenys dažnai į nurodytą pardavėjo sąskaitą perveda avansą arba net visą sumą už prekę, kurios taip ir nesulaukia.

Sukčiai tokiu būdu pasisavina pinigus, o gyventojai praranda nuo 200 iki 300 eurų. Šie „pardavėjai“, sulaukę mokėjimo, tiesiog dingsta: neatsako telefonu, nepristato pirkėjui prekės arba teigia, kad pristatymas vėluos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)