Pasak Neringos mero Dariaus Jasaičio, susimokėti už keturračio įsivežimą gali tekti jau nuo šio mėnesio. Tai galiotų ir vietiniams gyventojams.

„Jau šį mėnesį tikriausiai įsigalios 500 eurų įvažiavimo rinkliava visiems, kas važiuos su keturračiais, taip pat ir vietos gyventojams“, – laidoje „Delfi diena“ sakė jis.

„Bet noriu pabrėžti, jog tai nereiškia, kad už tą sumą įgysime teisę važinėti kopomis ar miškais. Neringoje apskritai nuo kietos kelio dangos transporto priemonėms nuvažiuoti draudžiama, tačiau labai sunku užtikrinti kontrolę, todėl žinutė – mes šių transporto priemonių Neringoje nenorime“, – kalbėjo meras.

Anot jo, toks sprendimas priimtas reaguojant į pastarųjų dienų incidentus, kai miške pastebėtos keturračių vėžės.

„Automobilis, kuris vežė keturratį, nustatytas, tačiau transporto priemonė nebuvo užfiksuota važiuojanti mišku, todėl savininkas buvo įspėtas ir paleistas“, – pasakojo D. Jasaitis.

Mero teigimu, iki trijų mėnesių bus ilginamas ir laikas, kai įvažiuojant į Neringą reikėtų susimokėti 30 eurų. Šiuo metu tokia rinkliava buvo renkama nuo birželio 20 iki rugpjūčio 20 dienos. Dar kelis mėnesius, tarybai pritarus, rinkliava nuo 5 eurų turėtų būti padidinta iki 10-ies.

Siūlo įvažiavimo mokestį į Anykščius

Tuo metu Anykščiai svarstys apmokestinti įvažiavimą į miestą. Tokį pasiūlymą pateikė Anykščių rajono tarybos narys Kęstutis Indriūnas.

Kaip teigia meras Sigutis Obelevičius, kol kas tai tik idėja ir abejoja, ar pavyktų ją įgyvendinti.

„Manau, kad tai įgyvendinti būtų ne taip paprasta, nes mūsų pagrindinis kelias eina tiesiai per miestą. Turbūt būtų sudėtinga įvesti barjerus – susidarytų dideli kamščiai“, – sakė meras.

Vis dėlto, anot jo, tai galėtų būti alternatyva pagalvės mokesčiui.

„Pas mus nakvynių nėra labai daug, čia būtų vienas iš svarstytinų variantų, bet jis yra tik idėjos lygyje“, – pabrėžė jis.

Tiesa, rajono Turizmo komisija svarstys ir pasiūlymą dėl pagalvės mokesčio, tačiau jo, pasak mero, tikriausiai pavyktų surinkti nedaug.

„Skaičiavome, kad nedaug uždirbtume – iki 50 tūkst., kai Druskininkai turbūt netoli milijono“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo S. Obelevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)